Zwaardvis met doperwten, kruiden en bloemen uit de tuin en vadouvan

0
Door de Vadouvan 24 uur van tevoren met de vinaigrette te mengen komt niet alleen de smaak maar ook de klaar ten goede.
Benodigdheden voor 10 porties:
Tartelet
  • roomboterkorstdeeg 10 plakken
  • eidooier 1 st
  • sesamzaadjes gemengd 4 g
Garnituur
Opmaak
  • bloemen, divers (korenbloemen, venkelbloemetjes)
  • kruiden, divers (klaverzuring, venkelkruid, roomse kervel)
Bereidingswijze:
Tartelet
  • Steek de korstdeegplakjes met een ronde steker uit.
  • Prik ze in met een vork, en bestrijk ze vervolgens met wat
    eigeel
  • Bestrooi ze met wat sesamzaadjes en bak ze gedurende ca. 15 minuten op 185°C.
Garnituur
  • Snijd de zwaardvisfilet dun en roer de vadouvan door de citrus vinaigrette.
  • Hak de gebakken tomaat fijn en blancheer de doperwten.
  • Verwarm de sjalot puree en voeg de doperwten toe.
  • Voeg de vinaigrette toe en breng op smaak met wat peper.
Opmaak
  • Verdeel de gehakte tomaat op de tartelettes en leg hierop de gesneden zwaardvisfilet.
  • Maak de tartelettes af met de doperwtjes en de vinaigrette.
  • Garneer met de bloemetjes en de kruiden uit de tuin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Oeps! Reactie vergeten in te vullen?
Vul hier aub je naam in