Vacuumgegaarde winterwortel

0

Dit recept is het resultaat van een unieke samenwerking met chefs. De recepten zijn gebundeld onder de naam M.E.P. oftewel “Mise en Place”. Recepten door chefs voor chefs.

Benodigdheden voor 10 personen:
Winterwortel
  • Zwarte winterwortels400 g
  • Oranje winterwortels400 g
  • Gele winterwortels400 g
  • sinasappelsap6 dl
  • boter60 g
  • korianderblad6 g
  • Gezouten citroenschil12 g
  • zout en peper
Bereidingswijze:
Winterwortel
  • Schil de winterwortels en trek ze per kleur vacuum met sinaasappelsap, boter, peper en zout.
  • Gaar de wortels al naargelang de dikte circa 40 tot 50 minuten in een combisteamer van 100ºC.
  • Haal de wortels uit de vacuumzakken en verdeel het kookvocht over drie pannetjes.
  • Snijd de winterwortels in de gewenste vorm en doe ze terug in het kookvocht.
  • Glaceer de wortels rustig en voeg de koriander en de citroenschil toe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Oeps! Reactie vergeten in te vullen?
Vul hier aub je naam in