Tagliata van rauwe biet met rucola en zoete aardappelfriet

0

Tagliata van ossenhaas is een van dé Italiaanse klassiekers. Tagliata van biet zorgt voor een verfijnde vegetarische variant op jouw menukaart.

Benodigdheden voor 10 porties:
  • 1 zak Aviko Sweet Potato Fries (2270 g)
  • 1,5 kg rauwe rode bietjes
  • 300 ml olijfolie extra vierge
  • 100 g rucola
  • 30 zongedroogde tomaatjes
  • 4 el pijnboompitten, geroosterd
  • crema di balsamico
  • fleur de sel, om te bestrooien
  • olie om te frituren
  • mandoline
Bereidingswijze:
  • Boen de bietjes schoon en schil ze eventueel (zie tip).
  • Schaaf de bietjes op de mandoline in flinterdunne plakjes.
  • Meng de bietjes met de helft van de olijfolie en zout naar smaak.
  • Laat de plakjes minstens 30 minuten marineren en zachter worden.
  • Dresseer de bietjes mooi op 10 borden.
  • Leg er de rucola bij of op.
  • Verdeel de tomaatjes en pijnboompitten over de rucola.
  • Verhit de frituurolie tot 175 ºC.
  • Bak de zoete aardappelfriet in porties in de hete olie in 3-3,5 minuut goudbruin
    en krokant.
  • Laat even uitlekken op vetvrij papier. Bestrooi met wat fleur de sel.
  • Druppel de rest van de olijfolie over de rucola en besprenkel de bietjes met de balsamicocrème.
  • Bestrooi met zout en peper naar smaak.
  • Serveer met de zoete aardappelfriet.

Tip: jonge bietjes hebben een dunne, malse schil en hoeven niet geschild te worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Oeps! Reactie vergeten in te vullen?
Vul hier aub je naam in