Tagliata van rauwe biet met rucola en zoete aardappelfriet

0

Tagliata van ossenhaas is een van dé Italiaanse klassiekers. Tagliata van biet zorgt voor een verfijnde vegetarische variant op jouw menukaart.

Benodigdheden voor 10 porties:
  • 1 zak Aviko Sweet Potato Fries (2270 g)
  • 1,5 kg rauwe rode bietjes
  • 300 ml olijfolie extra vierge
  • 100 g rucola
  • 30 zongedroogde tomaatjes
  • 4 el pijnboompitten, geroosterd
  • crema di balsamico
  • fleur de sel, om te bestrooien
  • olie om te frituren
  • mandoline
Bereidingswijze:
  • Boen de bietjes schoon en schil ze eventueel (zie tip).
  • Schaaf de bietjes op de mandoline in flinterdunne plakjes.
  • Meng de bietjes met de helft van de olijfolie en zout naar smaak.
  • Laat de plakjes minstens 30 minuten marineren en zachter worden.
  • Dresseer de bietjes mooi op 10 borden.
  • Leg er de rucola bij of op.
  • Verdeel de tomaatjes en pijnboompitten over de rucola.
  • Verhit de frituurolie tot 175 ºC.
  • Bak de zoete aardappelfriet in porties in de hete olie in 3-3,5 minuut goudbruin
    en krokant.
  • Laat even uitlekken op vetvrij papier. Bestrooi met wat fleur de sel.
  • Druppel de rest van de olijfolie over de rucola en besprenkel de bietjes met de balsamicocrème.
  • Bestrooi met zout en peper naar smaak.
  • Serveer met de zoete aardappelfriet.

Tip: jonge bietjes hebben een dunne, malse schil en hoeven niet geschild te worden.

Meer weten over Aviko Foodservice? Klik hier voor meer Aviko recepten of klik hier voor meer informatie. Liever contact? Klik dan hier en verstuur nu direct een bericht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Oeps! Reactie vergeten in te vullen?
Vul hier aub je naam in