Salade nicoise

0
Benodigdheden voor 4 porties:
Voor de salade
  • 1 krop Hollandse sla
  • 1 rode ui
  • 2 eieren
  • 100 g krieltjes
  • 150 g haricot verts
  • olie om aan te zweten
  • 2 plakken verse tonijn
  • 1 tl tijm
  • 1 klein potje (60 g) ansjovisfilets van goede kwaliteit
  • 2 el Bresc Peperoni marinati (paprikastukjes)
  • 2 el Bresc Pomodori marinati (tomatenstukjes)
  • ½ komkommer
  • 1 blikje tonijn op olie
Voor de dressing
  • 0,3 dl witte wijn azijn
  • 0,2 dl citroensap
  • 1 dl olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 1 el Bresc Knoflookpuree
  • 1 el Dijon mosterd
Bereidingswijze:
  • Was de sla en pluk deze grof.
  • Snijd de rode ui in ringen.
  • Schil de komkommer en snijd in blokjes.
  • Kook de eieren, pel ze en snijd ze in vieren.
  • Blancheer de krieltjes en halveer ze.
  • Blancheer de haricot verts en halveer over de lengte.
  • Meng voor de dressing de mosterd met de knoflook, azijn, citroensap en roer er de olie door. Breng op smaak met zout en peper.
  • Marineer de tonijn met de tijm en gril een ruit aan een zijde van de tonijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Maak de sla, boontjes en aardappels aan met voldoende dressing.
  • Vul de diepe borden met de sla en de overige groenten, ansjovis en bliktonijn en garneer met de tomatenstukjes en paprikastukjes. Leg de plakken gegrilde tonijn erop.
  • Dresseer de uienringen en het gekookte ei over de salade en druppel er nog wat dressing over.

Serveertip: serveer er geroosterd zuurdesembrood bij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Oeps! Reactie vergeten in te vullen?
Vul hier aub je naam in