Risotto van gort met pied de mouton

0

Heerlijk en gemakkelijk! Risotto van gort met Pied de Mouton.

Benodigdheden voor 6 personen:
  • 200 gram gort
  • 80 gram sjalotten, brunoise
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 gram Pied de Mouton, grof geplukt
  • 4 Cèpes, in plakken van 1 cm
  • 60 gram mini Shiitake
  • 10 gram bieslook, fijngehakt
  • 4 dl groentebouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 30 gram crème fraîche
  • zout & peper
Bereidingswijze:
  • Smoor de gort met de knoflook, sjalotten en Pied de Mouton.
  • Voeg de groentebouillon toe tot het geheel net onder staat en laat zachtjes garen.
  • Zodra het vocht is opgenomen, beetje bij beetje bouillon toevoegen onder regelmatig roeren.
  • Haal de gort van het vuur als het beetgaar is.
  • Gaar zo’n 10 minuten na met het deksel op de pan.
  • Grill de Cèpes in een grillpan tot er een ruit aan beide kanten opzit.
  • Roerbak de mini Shiitake in olijfolie.
  • Roer de crème fraîche en bieslook door de gort.
  • Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Serveer de gort in een schaaltje met de gegrilde Cèpes en roergebakken mini Shiitake.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Oeps! Reactie vergeten in te vullen?
Vul hier aub je naam in