Olijcke Vasco Zee-groente burger

0

De Olijcke Vasco zeegroente burger is heerlijk om zo uit de pan te snoepen, maar komt het best tot zijn recht op ’n knapperig broodje met knetterverse toppings. Zo eet jij het beste uit de zee met het beste van het land. Moeilijk? Helemaal niet! Deze ultieme burger tover je binnen een kwartier op tafel. FeelGood FastFood dus. Lekker bij de lunch, als snelle gezinsmaaltijd, op ’n lazy zaterdag of na het sporten!

Benodigdheden voor 4 personen:
  • 4 Olijcke Vasco burgers
  • 4 knapperige (volkoren) broodjes
  • knapperige gemengde sla
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 4 el mayonaise
  • 1 aubergine
  • Coeur du Boeuf tomaat (of 2 gewone)
  • geroosterde paprika uit pot
  • ± 15 takjes verse peterselie
  • ± 15 takjes verse koriander
  • ± 2 muntblaadjes
  • peper & zout
Bereidingswijze:
  • Snijd de aubergine dwars in dunne plakken. Bak ze in de grillpan tot ze mooie strepen hebben.
  • Snijd de broodjes open (of bak ze eerst knapperig in de oven en laat afkoelen)
  • Hak de groene kruiden en meng door de yoghurt en mayonaise (of pureer met staafmixer) en voeg naar smaak paper en zout toe.
  • Snijd de tomaat in dunne plakken.
  • Bak de burgers in een pan met hete olijfolie aan beide kanten 3 minuten tot goudbruin
  • Smeer op beide helften van de broodjes een flinke lik kruidenmayo. Beleg de onderste helft met de plakjes aubergine en een pluk sla.
  • Leg de hete burger erop. Top dit af met de geroosterde paprika, tomaat en nog wat extra sla.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Oeps! Reactie vergeten in te vullen?
Vul hier aub je naam in