Okonomiyaki san met kip teriyaki

0
Okonomiyaki betekent letterlijk; ‘wat je maar wilt’. De Japanse pizza wordt traditioneel bereid op een bakplaat ook wel teppan genoemd. Onze versie is in een gewoon in de pan gebakken.
Benodigdheden voor 10 porties:
Okonomiyaki san
Kip teriyaki
  • suiker 70 g
  • mirin 40 g
  • soja saus 90 g
  • kippendijvlees 800 g
  • geroosterde sesamzaadjes
Garnituur
  • bosui 2 st
Opmaak
Bereidingswijze:
Okonomiyaki san
  • Meng de bloem samen met de kippenbouillon, water, eieren, zout, peper en het bakpoeder.
  • Snijd de wortel en de kool in fijne julienne en meng deze met het beslag.
  • Bak van het beslag tien pannekoekjes in wat Phase.
Kip teriyaki
  • Kook de suiker samen met de mirin en de sojasaus en laat deze afkoelen.
  • Trek het dijenvlees vacuüm met de teriyaki saus.
  • Gaar de kippedijen gedurende 40 minuten op 67°C in de combi steamer.
  • Rooster de sesamzaadjes in een droge pan.
  • Haal de gegaarde kippedijen uit de vacuüm zak en doe ze samen met de saus in een teflonpan.
  • Glaceer de kippenvlees in deteriyaki saus en bestrooi ze met het sesamzaad
Garnituur
  • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes
Opmaak
  • Verdeel de pannenkoekjes over de borden en maak ze af met de mayonaise, bosui en de gebakken uitjes.
  • Schep de kipteriyaki erbij en maak af met wat siso.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Oeps! Reactie vergeten in te vullen?
Vul hier aub je naam in