Hertensucade met wintergroenten en kruiden olie

0
De winter heeft een prachtig palet aan kleuren en smaken als het gaat om groenten.
Benodigdheden voor 10 porties:
Sukade
Groenten
Bereidingswijze:
Sukade
  • Kruid de sukade met zout en peper en bak rondom bruin in de Phase.
  • Blus het geheel af met de rode wijn en voeg de runderfond toe.
  • Breng aan de kook en dek af met een deksel.
  • Laat de sucade gedurende ca. 2,5 uur rustig garen.
Groenten
  • Maak de wintergroenten schoon en snijd deze in dunne plakken.
  • Steek de wintergroenten eventueel uit met een gladde steker.
  • Blancheer de wintergroenten afzonderlijk van elkaar in gezouten water.
  • Pureer het bosuigroen met de olijfolie en laat dit vervolgens op een fijne zeef uithangen.
  • Meng de tuinkruiden met de bosuitjesolie.
  • Verwarm de wintergroenten met wat bosuitjesolie en breng op smaak met peper.
Opmaak
  • Verdeel de wintergroenten over de borden.
  • Snijd de herten sucade in mooie plakken en verdeel deze over de wintergroenten.
  • Maak het geheel af met de saus en wat bosuitjesolie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Oeps! Reactie vergeten in te vullen?
Vul hier aub je naam in