Gegrilde zalm met sinaasappel en kruiden en Mega Wedges

0
Benodigdheden voor 10 porties:
  • 3 sinaasappels, in schijfjes van ongeveer 0,5 cm gesneden
  • 100g verse munt
  • 50g verse koriander, grof gehakt
  • 50g verse basilicum, grof gehakt
  • 1,5 kg zalmfilets, zonder vel, in stukken gesneden (10 stukken)
  • 150g gezouten boter
  • 2kg Mega Wedges
  • Raapzaadolie
  • Zout
  • Peper
Bereidingswijze:
  • Stel de barbecue in op indirect grillen op middelhoog vuur.
  • Verspreid de kruiden over 2-3 overlappende sinaasappelschijfjes per keer.
  • Leg de schijfjes daarna op de stukken zalm, kruid met peper en de andere kruiden. Leg ten slotte klontjes boter erbovenop.
  • Gril de “zalmpakketjes” gedurende 15-20 minuten onder een gesloten deksel totdat de vis zacht en ondoorzichtig is (hoeft niet omgedraaid te worden).
  • Leg de licht ingevette Mega Wedges op de barbecue op middelhoog vuur en gril ze totdat ze krokant zijn, kruid daarna met zout (de partjes zullen niet door het rooster vallen vanwege hun grootte).
  • Serveer de gegrilde zalm met sinaasappel en kruiden samen met de Mega Wedges; indien gewenst kan zure room erbij geserveerd worden.

Tip/alternatief:
Bak de ingevette Mega Wedges gedurende 20-25 minuten op 220 °C in de oven. Bereid de “zalmpakketjes” voor zoals beschreven en bak ze samen met de Mega Wedges tijdens de laatste 10 minuten van de baktijd in de oven.

Meer weten over Aviko Foodservice? Klik hier voor meer Aviko recepten of klik hier voor meer informatie. Liever contact? Klik dan hier en verstuur nu direct een bericht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Oeps! Reactie vergeten in te vullen?
Vul hier aub je naam in