Gebraden kip, crème zwarte en geroosterde knoflook

0
Benodigdheden voor 4 porties:
Voor de kip
  • 1 hele kip (zonder bouten)
  • 2 el Bresc Organic garlic puree
  • 200 g prei
  • 4 bospeentjes
  • 2 aardappelen
  • 1 ui
  • 50 g gerookt spek (in reepjes)
  • 50 g boter
Voor de crème black en roasted garlic
  • 500 g knolselderij
  • 15 cl gevogeltebouillon
  • 2 dl room
  • 2 el Bresc Black garlic puree
  • 1 tl Bresc Roasted garlic puree
Bereidingswijze:
  • Maak de knolselderij schoon, snijd in grove stukken en gaar deze in de bouillon met de room.
  • Draai de gekookte knolselderij glad in de blender met wat van het kookvocht.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de helft van de knolcrème met zwarte knoflookpuree en de andere helft met 1 tl geroosterde knoflookpuree.
  • Kruid de kip met de biologische knoflookpuree, peper en zout en braad rondom aan in hete olie.
  • Voeg de boter toe en gaar de kip verder in de oven op 160˚C.
  • Arroseer regelmatig.
  • Schil de aardappelen en snijd deze in stukken.
  • Snijd de spek in reepjes en de ui in halve ringen.
  • Voeg de groenten en spek toe aan de kip en blijf arroseren.
  • Maak de prei schoon en snijd deze in ringen.
  • Snijd de bospeen in linten.
  • Voeg de prei en bospeen ook toe aan de kip en laat het geheel al arroserend verder garen.
  • Spuit om en om dopjes van beide purees op het bord en strijk uit met behulp van een palletmesje.
  • Snijd de kip uit en serveer samen met het groentegarnituur en crème.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Oeps! Reactie vergeten in te vullen?
Vul hier aub je naam in