Cheesecake met kersen en zoethout

0
Benodigdheden voor 4 porties:
  • 50 gram boter, gesmolten
  • 250 gram koekkruimels, bijv. Maria biscuit
  • 500 gram Lebo verse roomkaas naturel
  • 160 gram suiker
  • 500 gram kersen, pot uitgelekt
  • 175 gram chocoladecouverture, puur
  • 100 gram slagroom
  • 175 gram ei
  • 250 gram geleisuiker
  • 2 gram zoethoutpoeder
Bereidingswijze:
  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Draai de koekjes kort in de keukenmachine en meng er de gesmolten roomboter door.
  • Bekleed een springvorm met bakpapier en bedek de bodem met het koekmengsel.
  • Druk aan zodat zich een stevige bodem vormt.
  • Smelt de chocoladecouverture au bain-marie.
  • Meng 250 gram van de kersen, zoethoutpoeder, roomkaas en suiker in een planeetmenger.
  • Laat de machine rustig draaien en voeg vervolgens beetje bij beetje het ei toe.
  • Voeg als laatste de gesmolten chocolade en slagroom toe en meng goed door.
  • Giet de vulling gelijkmatig over de bodem.
  • Bak ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven. Zet de oven uit en laat in de oven afkoelen.
  • Breng de overige kersen met de gelei suiker langzaam en al roerende aan de kook.
  • Giet in een gastronormbak en laat afkoelen.
  • Garneer de cheesecake met de kersen.

Meer weten over Lebo Kaas? Klik dan hier voor meer Lebo Recepten of klik hier voor meer informatie. Liever direct contact? Klik dan hier en verstuur eenvoudig je bericht 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Oeps! Reactie vergeten in te vullen?
Vul hier aub je naam in