Amerikaanse bourbon street burger met veggie chips

0

Een rokerige en pikante hamburger gemaakt op de Amerikaanse wijze. Geserveerd in met knapperige veggie chips.

Benodigdheden voor 10 porties:
Hamburgers
1.5 kg rundergehakt
4 kleine sjalotjes, fijngesnipperd
20 g gerookte paprika kruiden
100 ml Santa Maria Chipotle Sauce
1 el bruine suiker
Santa Maria Rock Salt 455 g
Santa Maria Tellicherry Black Pepper 210 g
Voor het broodje
10 briochebroodjes
10 plakjes Applewood gerookt spek, krokant gebakken
200 ml Santa Maria Bourbon Bbq Sauce
2 vleestomaten, in plakjes
300 gr koolsla, apart geserveerd
Groente chips
4 middelgrote wortelen
4 middelgrote gebakken aardappelen
4 middelgrote zoete aardappelen
Santa Maria Roasted Garlic & Pepper 265 g
Santa Maria Rock Salt 455 g
Pickling
1 stuk ui
1 stuk rode paprika
1 stuk komkommer
20 g Santa Maria Pickling Spice Mix 400 g
Bereidingswijze:
  • Meng de ingrediënten en maak 10 even grote hamburgers.
  • Kruid met peper en zout, en bak of gril ze op middelhoog vuur gedurende 2-3 minuten aan elke zijde.
  • Snijd de groenten in dunne plakjes en bak ze. Bak ze eerst op 140 °C en verhoog de temperatuur tot 180 °C als ze bijna gaar zijn.
  • Laat ze mooi bruin kleuren en leg ze op bakpapier.
  • Kruid met zout en voeg de geroosterde look en peper toe. Vul het broodje met de ingrediënten en werk af met wat groentechips.
Variatie:

Lekkere extra topping voor op de burger is een pickling van rode ui, paprika en komkommer. Meng de groenten met de Santa Maria Pickling Mix.

Meer weten over Santa Maria? Klik dan hier voor meer Santa Maria recepten of klik hier voor meer informatie. Liever contact? Klik dan hier en verstuur nu direct een bericht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Oeps! Reactie vergeten in te vullen?
Vul hier aub je naam in