Compleet overzicht van alle horecabeurzen in Nederland

0

Wanneer je in de horeca werkt is het belangrijk dat je jezelf blijft inspireren. De horecabeurzen zijn dan ook goed om te bezoeken. Niet alleen omdat het efficiënt is om meerdere leveranciers, nieuwe producten en innovaties tegelijk te zien, maar vooral omdat er vaak activiteiten zijn die je niet snel ergens anders gaat tegenkomen. Om je wat meer inzicht te geven in welke horecabeurzen er allemaal zijn hebben we hieronder een overzicht gemaakt van alle horecabeurzen in Nederland. Niet alleen met informatie, maar vooral met filmpjes van de horecabeurzen zodat je de sfeer kunt proeven en een bezoek brengen aan de horecabeurzen die jij het relevantst vindt.

Januari: Horecava Amsterdam

In RAI Amsterdam: De Horecava is absoluut de grootste van Nederland en trekt in 4 dagen tijd ruim 71.000 horecaprofessionals vanuit ruim 40.000 geïnteresseerde bedrijven. In deze 4 dagen gaat alles over eten, drinken en buitenhuis slapen, waardoor je hier alle trends, nieuwe producten en diensten kunt vinden. Persoonlijke ontmoetingen staan centraal op de 112.000 m2 beursvloer van Horecava.

Volgende editie: 13 t/m 16 januari 2020

Januari: Wine Professional

In RAI Amsterdam: Wine Professional wordt jaarlijks georganiseerd gedurende de eerste drie dagen van de Horecava. Traditiegetrouw is de locatie de Europafoyer in Amsterdam RAI waardoor het in drie dagen tijd ook actief wordt bezocht door meer dan 10.000 professionals. Om een zo goed mogelijk business-to-business concept neer te zetten, hanteert de organisatie een kaartverdelingssysteem dat rekening houdt met een optimale spreiding van de bezoekers over de drie beursdagen, mede ook door de ruime openingstijden. De beurs wordt geopend met de jaarlijkse uitreiking van de Diamond Awards in Hotel De L’Europe te Amsterdam.

Volgende editie: 13 t/m 15 januari 2020

Februari: HorecaEvenTT Assen

In Expo Assen: HorecaEvenTT is een jaarlijks terugkerende vakbeurs en heeft een vaste positie op de nationale beursagenda. De grote kracht van deze vakbeurs is de regionale focus en is daardoor inmiddels uitgegroeid tot een sterk ontmoetingsplatform voor Noord-Nederland. De beurs is gevuld met een breed scala aan regionale- en landelijke exposanten en heeft naast de prachtige ambiance een gemoedelijke sfeer waardoor je in drie dagen tijd veel nieuwe contacten kunt leggen en bestaande kunt onderhouden.

Volgende editie: 10 t/m 12 februari 2020

Maart: Horecabeurs Goes

In Zeelandhallen Goes: Horecabeurs Goes is de vakbeurs van het Zuidwesten voor professionals uit de horeca, recreatie en toerisme. Het is de negende keer op rij dat LMG Exhibitions de organisatie van Horecabeurs Goes op zich neemt waardoor diverse (toe)leveranciers aan de horeca, recreatie en toerisme de laatste ontwikkelingen binnen hun vakgebied presenteren. Bij de beurs worden zo veel mogelijk partijen betrokken met als doel de kwaliteit van de horeca, recreatie en toerisme in Zuidwest- Nederland op hoog niveau te brengen én te houden. De beurs zet niet alleen de regio op de kaart, ook is zij een belangrijk platform om het bedrijfsleven en onderwijs met elkaar te verbinden.

Volgende editie: 9 en 10 maart 2020

Maart: Noord-Hollandse Horecabeurs

In AFAS Stadion Alkmaar: De Noord-Hollandse Horecabeurs geeft antwoord op de steeds terugkerende vraag naar een kwalitatieve, regionale vakbeurs voor horecaprofessionals in Noord-Holland. In de reacties op dit grootschalige evenement klinkt elk jaar dan ook de boodschap door dat je bij hun lekker nuchter en op z’n Noord-Hollands zaken kunt doen. De beurs vindt traditiegetrouw plaats in het AFAS Stadion in Alkmaar. Deze unieke locatie heeft zich inmiddels al acht edities bewezen als uitstekend beursgebouw. Rondom het stadion is er meer dan genoeg parkeerruimte aanwezig voor alle bezoekers en deelnemers. De Noord-Hollandse Horecabeurs heeft deze (normaliter betaalde) faciliteit afgekocht waardoor zowel bezoekers als deelnemers kosteloos kunnen parkeren.

Volgende editie: N.T.B. in maart 2020

September: Gastvrij Rotterdam

In Rotterdam Ahoy: Gastvrij Rotterdam is de horecavakbeurs voor ambitieuze horecaprofessionals. Deze beurs biedt jaarlijks aan ruim 14.000 ondernemers en managers een hoogstaand gastronomisch platform met een compleet aanbod aan culinaire verrassingen, innovatieve food en non-food producten en oplossingen. Beursbezoekers kunnen in Rotterdam Ahoy genieten van 450 exposanten, een keur aan workshops, demonstraties, masterclasses, wedstrijden en proeverijen met sterrenchefs, meesterkoks, Masters of Wine en topgastronomen. Kortom, ben je een horecaprofessional met liefde voor het vak en passie voor je gasten? Dan mag je op dit gastvrije evenement niet ontbreken!

Volgende editie: 23 t/m 25 september 2019

September: Horecabeurs Noord Nederland

In Martinikerk Groningen: Horecabeurs Noord Nederland staat bekend als markante en genuanceerde beurs. Dit evenement onderscheid zich van vele beurzen door de sfeervolle locatie, interessante masterclasses van horeca-grootheden, uitdagende vak wedstrijden en een kwalitatief scala aan standhouders. Naast het presenteren en demonstreren van innovatieve producten en diensten ligt de focus bij Horecabeurs Noord Nederland op het delen van kennis en het opbouwen of onderhouden van interessante relaties. De standhouders worden dan ook geselecteerd op hun innovatieve karakter zodat zij je veel kunnen leren. Er hangt een goede en comfortabele netwerksfeer en de organisatie van Horecabeurs Noord Nederland pleit voor veel interactie tussen standhouder en bezoeker. Een voorbeeld daarvan is de Belevingstafel, waar men via koptelefoons midden op de beursvloer mini-masterclasses van standhouders kan volgen.

Volgende editie: 30 september 2019

Oktober: BBB Maastricht

In MECC Maastricht: BBB gaat voor ‘More Horeca Success’ voor horecaondernemingen en toeleveranciers en zet zich in om het succes van horecaondernemers te vergroten. BBB biedt een platform waar vakgenoten elkaar kunnen ontmoeten, van elkaar kunnen leren en goede zaken met elkaar kunnen doen. Ontdek de nieuwste trends op het gebied van food, drinks en horeca products & services en laat je verrassen door de culinaire prestaties van gerenommeerde internationale (sterren) chefs.

Volgende editie: 7 t/m 9 oktober 2019

Oktober: Folie Culinaire

In MECC Maastricht: Drie dagen lang culinaire gekte met inspirerende kook- en productpresentaties voor en door (inter) nationale sterrenchefs. Een bezoek aan Folie Culinaire biedt een compleet overzicht aan nieuwe, bijzondere ingrediënten en exclusieve wijnen en champagnes. Daarnaast leer je hier alles over de laatste trends op het gebied van Food, Non Food, Education & Innovation in het hogere, exclusieve segment.

Volgende editie: 7 t/m 9 oktober 2019

Oktober: Gastronomie Fine Food Professional

In RAI Amsterdam: De vakbeurs Gastronomie, die The Wine & Food Association dit jaar voor de tweede keer in samenwerking met RAI Amsterdam organiseert, vindt dit jaar plaats op maandag 14 oktober, drie weken eerder dan vorig jaar. Het vroegere tijdstip, met meer afstand tot Wine Professional (13-15 januari) en ruim voor de grote eindejaarsdrukte, maakt het voor professionals uit de betere horeca nog aantrekkelijker om het evenement te bezoeken. De beurs is alleen toegankelijk voor personen boven de 18 jaar en bij twijfel wordt om een geldig legitimatiebewijs gevraagd.

Volgende editie: 14 oktober 2019

November: Strandbeurs Aalsmeer

In The Beach Aalsmeer: In November openen de deuren van The Beach zich weer voor de jaarlijkse Strandbeurs. Naast het informatieve programma zijn er meestal zo’n 80 tot 100 leveranciers die niet alleen hun innovatieve, maar ook klassieke producten laten zien voor ondernemers die actief zijn in het strand- en recreatiesegment. Laat je inspireren tijdens de Strandbeurs en kijk op een andere manier naar je strandpaviljoen om jezelf te kunnen onderscheiden.

Volgende editie: 26 november 2019

Tot zover een mooi compleet overzichtje van alle horecabeurzen in Nederland. Ken jij ook een leuke interessante horecabeurs die hier nog niet tussen staat? Klik dan hier en stuur ons een even mailtje zodat we dit snel kunnen aanvullen op deze pagina.