Komst WFC Experience stap dichterbij

0

Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland en het Edese college van burgemeester en wethouders hebben goedkeuring gegeven op de verdere ontwikkeling en realisatie van de World Food Center Experience (WFC Experience) op het voormalige kazerneterrein.

Aan dit besluit is een grondig onderzoek naar de haalbaarheid van de WFC Experience voorafgegaan. Op basis van het haalbaarheidsonderzoek is een Nota van uitgangspunten opgesteld. De gemeenteraad en Provinciale Staten besluiten in maart over deze Nota van uitgangspunten. De komst van het Wold Food Center Experience is daarmee een stuk dichterbij gekomen.

Naast het feit dat de Experience op een leuke en attractieve manier moet bijdragen aan het voedselbewustzijn, moet het  project ook een bijdrage leveren aan het mondiale voedselprobleem. Wethouder Leon Meijer: “Met dit besluit zijn we een stap dichterbij de realisatie van de WFC Experience en de opening in 2022. Ik kijk er nu al naar uit om te zien hoe kinderen, ouders, grootouders, maar ook internationale delegaties plezier beleven aan de ontdekkingsreis die de Experience biedt.”

Unieke samenwerking

De afgelopen jaren is door de gemeente Ede, Provincie Gelderland, Wageningen University & Research en WFC Development gewerkt aan de totstandkoming van het Masterplan van de WFC Experience. Vanaf de start is er ook een nauwe samenwerking met een aantal bedrijven zoals; Albert Heijn, Rabobank, DSM, FrieslandCampina, KeyGene, Nestlé en Scelta Mushrooms. Daarnaast is de Food and Agricultural Organization van de Verenigde Naties (FAO) nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van het Masterplan voor de Experience.

Dit bericht verscheen voor het eerst op de website van Vakblad @FoodClicks. Meer berichten van @FoodClicks bekijken?! Klik dan nu hier voor het allerlaatste nieuws.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Oeps! Reactie vergeten in te vullen?
Vul hier aub je naam in