Grolsch eigenaar koopt Britse Fuller’s

0

De Japanse eigenaar van Grolsch heeft een overname gedaan waardoor het Britse biermerk Fuller’s nu ook in Japanse handen is. Ze betaalden 250 miljoen pond voor de drankendivisie van Fuller, Smith & Turner.

Productie en distributie

Het Japanse Asahi krijgt zowel de productie als de distributie van bieren, ciders, frisdranken en een wijngroothandel in handen. Een onderdeel van de deal is ook de Londense brouwerij Griffin, die opende in 1654 en wordt gezien als een echt Brits icoon. Het bekendste product van Griffin is het Fuller’s bier dat een griffioen als symbool heeft.

Asahi

In 2016 werd het Japanse concern in Nederland bekend toen Asahi Grolsch inlijfde. AB InBev moest toen een aantal merken van de hand doen. Met de finale afronding van de overname van SABMiller door AB InBev per 11 oktober 2016 is ook de overname van Koninklijke Grolsch, Birra Peroni en Meantime door het Japananse Asahi Group Holdings definitief geworden.

Dit bericht verscheen voor het eerst op de website van bierplatform biernet.nl. Meer nieuws van biernet.nl bekijken?! Klik dan hier en bekijk het allerlaatste biernieuws.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Oeps! Reactie vergeten in te vullen?
Vul hier aub je naam in