Een kort gesprekje met onze “StartUp van de Maand” Maart 2019 – George Brandenburg en Sander Peltenburg van de Krekerij

1
Vertel wie zijn jullie?

Wij zijn George Brandenburg en Sander Peltenburg van de Krekerij. Wij zijn twee startende ondernemers uit Rotterdam zonder een uitgebreide horeca achtergrond maar wel een grote passie om een nieuwe productcategorie naar de foodservice te brengen.

Ok wat willen jullie gaan doen dan?

Wij maken producten van krekels en sprinkhanen. We horen al jaren dat dit het vlees is van de toekomst maar tot nu toe er zijn nog niet veel producten die een weg hebben gevonden in de markt. Dat is eigenlijk zonde, want de dieren zetten voedsel en water heel snel om in vlees, gebruiken veel minder land en zijn dus een heel duurzaam alternatief voor ons gangbare vlees. Maar, veel belangrijker; ze hebben een hele unieke nootachtige smaak die heel interessant is om te gebruiken in gerechten.

Waarom krekels en sprinkhanen?

Steeds meer mensen zoeken alternatieven voor vlees en veel consumenten duiden zich als flexitariër. Wij waren daar zelf ook naar op zoek en zagen in deze dieren een interessant alternatief. Als ze gevoed zijn met het juiste voer blijken ze ook nog eens veel lekkerder te gaan smaken, dus dat wilden we mensen ook laten proeven! Veel mensen vinden het alleen nog steeds spannend en daarom verwerken wij de dieren helemaal in combinatie met plantaardige ingrediënten in een vleesproduct dat een stuk toegankelijker is. Daarom zetten wij nu de krekelburger op de kaart.

Waar staan jullie met de introductie en waar zijn jullie trots op?

Op Gastvrij Rotterdam hebben we de Krekerij gelanceerd en met feedback van chefs onze technieken en recept verbeterd. Op de Horecava hebben we de Krekelburger breed gelanceerd en veel positieve feedback gekregen, het hielp erg dat er zo’n aandacht was voor alternatieven voor vlees. Nu hebben we de eerste restaurants die het op de kaart zetten en dat is toch wel een hele kick.

Wat is jullie grootste uitdaging geweest?

Het maken van een totaal nieuw vleesproduct van dieren die nog bijna niemand gebruikt, en dat ook nog eens op een manier dat het goed te produceren is, is best een uitdaging geweest. Inmiddels hebben we dat redelijk onder de knie en nu proberen we onze producten met de juiste partners en mede enthousiastelingen het breder in de markt te zetten.

Wat zou je nu tegen de lezers willen zeggen als afsluitende pitch?!

Wij denken dat we op deze manier krekels en sprinkhanen op een positieve manier op de kaart kunnen zetten. We zijn druk op zoek naar partners en chefs die daar ook in geloven en gaan samen graag mee aan de slag, neem dus vooral nu contact met ons op.

Nieuwsgierig geworden? En wil je meer weten over George, Sander en de Krekerij? Klik dan hier en neem nu persoonlijk contact op met Sander Peltenburg.

Dit bericht kwam vandaag bij ons binnen op de redactie. Meer nieuwsberichten van HorecaNetwerk.nl bekijken?! Klik dan hier voor het meest actuele horecanieuws. Heb je zelf een nieuwsberichtje voor de horeca? Klik dan hier en mail nu snel onze redactie.

1 Reactie

 1. Ben je geïnteresseerd in Krekels en Sprinkhanen, doe dan 15 mei mee aan de workshop. Programma zie onderstaand. Kosten € 20,00.
  Aanmelden via: info@kookworkshop.com

  Programma bijeenkomst Krekels en Sprinkhanen
  Woensdag 15 mei 2019
  Locatie: Verstegen Spices & Sauces, Industrieweg 161, 3044 AS Rotterdam

  10:30 uur Ontvangst
  10:45 uur Tekst en uitleg van de bijeenkomst, door Fritsjan en Verstegen
  10:55 uur Vertegenwoordiger van de Krekerij doet het “Verhaal” over de Krekerij. Met interactie vanuit de deelnemers.
  11:05 uur Start workshop.
  Voorbeelden van de bereidingswijze combineren met uitleg van de ingrediënten. (Voedselveiligheid/kern-temperatuur, soorten gedroogd, poeder, verschil in bereidingswijze, etc.)

  Aansluitend.
  Deelnemers gaan zelfstandig aan de slag met de aanwezige producten Krekels en Sprinkhanen. Met ondersteuning van Verstegen Spices & Sauces.

  12:30 uur Evaluatie met de deelnemers
  13:00 uur Afscheid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Oeps! Reactie vergeten in te vullen?
Vul hier aub je naam in