Compass Group strijd tegen voedselverspilling

0

Compass Group heeft zich toegelegd om in 2030 voedselverspilling met 50% verminderd te hebben, in overeenstemming met het ‘Sustainable Development Goal 12.3’ van de Verenigde Naties. Daarom heeft de Compass Group 24 april uitgeroepen tot Stop Food Waste Day, een internationaal initiatief in de strijd tegen voedselverspilling, in samenwerking met internationale klanten zoals Google en HSBC.

Stop Food Waste Day kan potentieel meer dan 10 miljoen consumenten te bereiken. Volgens Compass Group brengt het uiteindelijk 50 landen samen, namelijk van Australië naar Japan, via Turkije naar Nederland en het Verenigd Koninkrijk, door naar Canada, de VS en Brazilië. Deze landenteams van Compass Group krijgen voortdurende ondersteuning, variërend van trainingen en hulpmiddelen om zich te concentreren op het verminderen van voedseloverschotten, hulp bij het opbouwen van partnerschappen om overtollig voedsel te doneren aan lokale gemeenschappen en marketingmateriaal om mensen bewust te maken van manieren om thuis verspilling tegen te gaan.

Om de ambitieuze doelstelling om in 2030 voedselverspilling met 50% verminderd te bereiken, heeft Compass Group samengewerkt met enkele van de meest innovatieve bedrijven in de ‘food waste’ sector. Dit omvatten organisaties zoals Winnow in Europa, een bedrijf met technologische oplossing om commerciële keukens in staat te stellen hun voedselverspilling te meten en beter te beheren; Lean Path, software voor het tracken van verspilling die wordt gebruikt op de grootste klantlocaties in de Verenigde Staten; en Waste Not, eigendom van Compass VS, web gebaseerde software voor het tracken van voedselverspilling die wordt gebruikt in de Amerikaanse activiteiten. Dominic Blakemore, Chief Executive, Compass Group: “Voedselverspilling is een ernstig probleem voor de wereld van vandaag, en als wereldleider in foodservice zijn we vastbesloten om onze rol te spelen bij het aansturen van verandering.”

Voedselverspilling wereldwijd
  • In de Verenigde Staten wordt elk jaar 38 miljoen ton voedsel weggegooid. Dit is vergelijkbaar met het gewicht van bijna 104 keer het Empire State Building.
  • In Japan wordt elk jaar 19 miljoen ton voedsel weggegooid, waarbij tot 9 miljoen ton wordt afgedankt vóór de vervaldatum.
  • In het Verenigd Koninkrijk verspilt het gemiddelde gezin bijna £60 per maand door bijna een hele maaltijd per dag weg te gooien.
  • In Canada wordt jaarlijks $31 miljard aan voedsel verspild, ongeveer 30% van al het geproduceerde voedsel in het land.
  • Ook in Nederland verdwijnt jaarlijks 13% van ons eten ongebruikt in de vuilnisbak. Dat is ruim 40 kilo voedsel per persoon per jaar.
Stop Food Waste Day

Stop Food Waste Day vindt elk jaar plaats in de laatste week van april. Wereldwijd vinden er op woensdag 24 april diverse activiteiten plaats, ook bij Eurest Nederland, onderdeel van Compass Group. In de week van 23 t/m 26 april besteedt de Compass Group op 700 locaties aandacht aan het probleem voedselverspilling door bewustzijn te creëren en oplossingen te bieden hoe hier als food bedrijf mee om te gaan.

Dit bericht verscheen voor het eerst op de website van Vakblad @FoodClicks. Meer berichten van @FoodClicks bekijken?! Klik dan nu hier voor het allerlaatste nieuws.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Oeps! Reactie vergeten in te vullen?
Vul hier aub je naam in