Zeven teams van professionele patissiers gaan de lekkerste strijd van het jaar aan

0

Op donderdag 10 januari 2019 wordt de Horecava afgesloten met de lekkerste wedstrijd van het jaar: ‘The Dobla Pastry Battle’ Edition NL 2019. Een wedstrijd die garant staat voor patisserie van het hoogste niveau, met spectaculaire creaties die ter plekke gecreëerd worden. De eerste Nederlandse editie werd in 2018 gewonnen door niemand minder dan Jeroen Goossens, landelijk bekend als de patissier die de trouwtaart van onze koning en koningin maakte, en zijn leerling Ruben van Trigt. In 2019 doet Ruben als leermeester mee, terwijl Jeroen plaatsneemt in de jury. The Dobla Pastry Battle wordt georganiseerd door Dobla i.s.m. het Gastronomisch Gilde. De competitie zal tijdens de Horecava plaatsvinden in de wedstrijdkeukens van het Gastronomisch Gilde (in hal 7) en kan gevolgd worden door het aanwezige publiek en via een livestream.

Aandacht voor patisserie
Met The Dobla Pastry Battle wil Dobla een podium creëren voor patisserie. Harm Jansen: “Het dessert is het laatste dat de gast krijgt, en als dat van een hoog niveau is, dan is de hele herinnering aan het diner goed. Met The Dobla Pastry Battle wil Dobla de patisserie dus de aandacht geven die het verdient!” Het thema van deze editie is ‘All Time Favorites’: klassieke gerechten in een nieuw jasje die een gevoel van herkenning en nostalgie opwekken.
De zeven teams, bestaande uit een leermeester of leraar en een leerling, strijden in drie rondes om de winst, de kampioensbelt en een hoofdprijs van € 2.500,-. De rondes bestaan uit het maken van een klassieke desserttaart, het maken van friandises en de mysterieuze blackbox -opdracht. Deze laatste opdracht krijgen de deelnemers pas tijdens de wedstrijd te horen.
Deelnemers aan The Dobla Pastry Battle Edition NL 2019
  • Amy Kotterer & Rick van der Drift – Hotel Okura, Amsterdam
  • Anika van der Veen & Stephanie van Sonderen – Bakkerij Albertema, Peize & Sanadome
  • Alberto van de Water & Lisa Weber – De Polderei, Anna Paulowna
  • Ruben van Trigt & Bram Wakker – Top’s Edelgebak, Bilthoven
  • Sebastiaan Kikkert & Mark Jonker – La Grande Brasserie Bodon, Amsterdam
  • Tineke Hendrikse & David de Jong – Culinair Centrum Beverwijk
  • Wouter Westerhof & Matthijs van de Tuin – Hotel Theaer Figi, Zeist
De jury bestaat uit gerenommeerde vakmensen: Adriaan van Haarlem, Michel Willaume, Waldrik Kremer (wedstrijdsecretaris) en Jeroen Goossens, winnaar van The Dobla Pastry Battle 2018.
Dobla & Horecava 2019
Naast de organisatie van The Dobla Pastry Battle is Dobla tijdens de aanstaande editie van Horecava actief in het Innovation LAB. Hier draait het volledig om de huidige en toekomstige trends in food(service). Verschillende partijen werken hier samen om te laten zien hoe foodservice-ondernemers kunnen inspelen op deze trends. Dobla is onder meer betrokken bij het All-Day-Breakfast-eiland.
Over Dobla

Dobla is in 1950 in Nederland opgericht als een klein familiebedrijf. Inmiddels is het een wereldwijde speler op het gebied van chocoladedecoraties en staat het garant voor top-patisserie. Het bedrijf onderscheidt zich met een uniek en innovatief assortiment handgemaakte chocoladedecoraties. Tegenwoordig heeft Dobla meer dan 450 mensen in dienst en staan er fabrieken en kantoren in België, Vietnam en de Verenigde Staten met daarnaast een verkoopkantoor in Hong Kong. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland. Dobla is actief in meer dan 60 landen.

Kom je ook naar de Horecava?! Klik dan hier om je nu alvast te registreren!

Dit bericht kwam vandaag bij ons binnen op de redactie. Meer nieuwsberichten van HorecaNetwerk.nl bekijken?! Klik dan hier voor het meest actuele horecanieuws. Heb je zelf een nieuwsberichtje voor de horeca? Klik dan hier en mail nu snel onze redactie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Oeps! Reactie vergeten in te vullen?
Vul hier aub je naam in