Wet Arbeidsmarkt in balans per 1 januari 2020 van kracht

0

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil de verschillen tussen vast en flexwerk aanpakken. In de nieuwe Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) die op dit moment bij de Tweede Kamer, zit daarom een pakket maatregelen om het voor werkgevers aantrekkelijker te maken om mensen een vast contract aan te bieden.

Daarnaast mogen persoonlijke ontslaggronden via de rechter worden gecombineerd met de kans op een hogere transitievergoeding. De maatregelen moeten per 1 januari 2020 ingaan.

KHN heeft kritiek op de Wab, omdat de wet het in dienst nemen van medewerkers voor werkgevers ingewikkelder en duurder wordt. KHN heeft daarom al in mei 2018 bezwaar gemaakt en ook de Raad van State was erg kritisch over de nieuwe wet. De minister heeft n.a.v. deze kritiek een aantal verbeteringen in de Wab doorgevoerd. Dat is positief, maar er blijven meer kosten voor ondernemers, onder andere door de transitievergoeding vanaf de eerste dag en de nieuwe hoge ww-premie voor alle overeenkomsten die niet onbepaalde tijd zijn met vaste uren en lonen. De regeling voor oproepovereenkomsten volgens de nieuwe definities van de Wab zijn in een horecaomgeving erg ingewikkeld en duur.

De maatregelen op een rij

De wet gaat op 1 januari 2020 in. Kijk hier voor een overzicht van alle nieuwe maatregelen van de Wet arbeidsmarkt in balans.

Meest gestelde vragen

Per 1 januari 2020 treedt de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) in werking. Waar moet ik nu al rekening mee houden? KHN Advies beantwoordt de meest gestelde vragen over de WAB.

Informatie van de Rijksoverheid

De Rijksoverheid geeft uitleg over de Wet arbeidsmarkt in balans en de nieuwe ww-premies, kijk hier voor meer info.

BRON: Koninklijke Horeca Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Oeps! Reactie vergeten in te vullen?
Vul hier aub je naam in