Van der Heiden Kaas neemt Fromagerie Brigitte over

0

Familiebedrijf Van der Heiden Kaas, distributeur van ambachtelijke kazen, heeft per 1 februari jl. Fromagerie Brigitte overgenomen, importeur van Franse kazen. Door de overname is het assortiment bij Van der Heiden Kaas nu verbreed met Franse kazen.

Internationaal groothandel Van der Heiden Kaas uit Bodegraven (NL) biedt Hollandse kazen uit Stolwijk, Gouda, Edam en Maasdam. Er worden commodities geleverd, van jonge kaas tot extra gerijpte en extra oude kaas, maar ook kaasspecialiteiten met bijzondere smaken. Een voorbeeld is de Dilano, die verkrijgbaar is in diverse varianten met hot-Chili, tuinkruiden, brandnetel, knoflook, olijf-tomaat, walnoot, mosterd, fenegriek, komijn, peper, rode en groene pesto, truffel, pompoen en lavendel. Meer recent nog is de Dilano Black Lemon geintroduceerd, die opvalt door kleur en smaak, namelijk een zwarte kaas met lemon-smaak.

Griskaas

Fromagerie Brigitte is gespecialiseerd in het importeren van Franse kaas en in het bijzonder de grotgerijpte kaas. Deze kaas, griskaas genoemd (gris van kleur, red.), wordt in Nederland geproduceerd en in Frankrijk in een grot geaffineerd. Griskaas krijgt de rijping en smaak na een aantal maanden in de grot te hebben gelegen.

Dit bericht verscheen voor het eerst op de website van Vakblad @FoodClicks. Meer berichten van @FoodClicks bekijken?! Klik dan nu hier voor het allerlaatste nieuws.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Oeps! Reactie vergeten in te vullen?
Vul hier aub je naam in