United Dutch Breweries verrast met lancering nieuw bier

0

United Dutch Breweries verrast markt en drinker met een wereldwijde lancering van een hele lijn bieren met een smaakje. De X-Mark bieren komen in de smaken Tequila, Gold Rum, Mojito, Vodka en Cannabis Beer.

Een van de snelst groeiende segmenten is die van de gearomatiseerde bieren met fruitextracten, sterke dranken en kruiden. Vooral de categorie boven 3,5% alcohol doet het uitzonderlijk goed. Tussen 2013 en 2018 laat deze producten een volumetoename van 32% zien (Global Data 2019).Met name de millennials zijn verantwoordelijk voor deze groei. Zij hebben een ander smaakprofiel en drinken in verhouding meer zoetere bieren.

Inmiddels lijkt het erop dat de zoektocht van de millennial uitkomt bij een nieuw product: cannabisbier. Wereldwijd zijn er op lokale schaal al craftbrouwers die met bier komen dat verrijkt is met cannabis of de extracten van de zaden of bloesem. Ook de grote biergiganten zitten niet stil. Zo betaalde Constellation Brands, de brouwer van Corona, 191 miljoen dollar voor een aandeel van 9,9% in Canopy Growth, Canada’s grootste marihuanaproducent (Business Insider).

X-Mark Cannabis Beer 

United Dutch Breweries uit Breda komt met een bier dat is verrijkt met hennepextract. Volgens CEO Koen Morshuis is deze introductie een logische stap: “De vraag van de consument is gevarieerder geworden en daagt ons uit om met innoverende producten te komen.” Morshuis vergelijkt de groeiende belangstelling voor cannabisbier met de rage die ontstond ten tijde van de introductie van Red Bull: “Mijn gevoel zegt me dat er een zelfde sensatie in de lucht hangt. Het heeft iets rebels waardoor mensen geïntrigeerd raken.”

Smaak van het bier

Frisse, kruidige smaak X-Mark Cannabis Beer bevat 5% alcohol en is verrijkt met hennepzaadextract van hoge kwaliteit uit Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en China. Het resultaat is een verfrissend licht bitter biertje met de unieke, ietwat kruidige smaak van cannabis. Omdat de combinatie alcohol en THC wettelijk niet is toegestaan, bevat X-Mark geen stoffen die de drinker een ‘high’ gevoel geven.

Uitstekende recensies

Morshuis heeft hoge verwachtingen van X-Mark en Cannabis Beer in het bijzonder: “De eerste feedback van consumenten en de handel is overweldigend. Klanten over de hele wereld hebben belangstelling getoond en willen X-Mark Cannabis Beer graag aan hun assortiment toevoegen. Hoewel we ons van oudsher voornamelijk richten op de export buiten de Benelux, zijn we voor deze bijzondere innovatie ook in gesprek gegaan met Nederlandse retailers over levering van de totale X-Mark range”

Alle X-Mark bieren

Naast deze Cannabis variant brengt United Dutch Breweries nog vier andere gearomatiseerde bier varianten uit. Zo lanceren zij ook X-Mark Tequila BeerX-Mark Vodka BeerX-Mark Gold Rum Beer en X-Mark Mojito Beer.

BRON: Bierplatform Biernet.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Oeps! Reactie vergeten in te vullen?
Vul hier aub je naam in