Toilet geeft voedingsadvies op Lowlands

0

Bezoekers aan de toiletten van Brasserie 2050 op Lowlands krijgen een voedingsadvies na het doen van hun behoefte.  

Tijdens de ‘boodschap’ wordt namelijk meting gedaan op een aan gezondheidsaspecten en deze worden vertaald naar een suggestie voor een gerecht dat past bij een gebalanceerde voedingsbehoefte. De eerste versie van het toilet die op Lowlands 2019 wordt gepresenteerd is tot stand gekomen in een samenwerking tussen Rabobank, The Food Line-up, MOJO en imec Nederland.

Sensoren

Een bezoek aan deze wc’s levert veel informatie op. De informatie wordt gemeten door sensoren in de wc-bril. Op die manier worden urine, hartslag- en bloeddrukveranderingen gemeten, die inzicht in de voedingsgewoonte. De ionensensor meet de geleiding van je urine en geeft aan als er sprake is van vocht tekort. Het advies wordt geprojecteerd op de wc-deur en wordt niet opgeslagen. Bezoekers van Lowlands krijgen als eerste de kans om deze smart toilets te testen bij Rabobanks eetcafé ‘Brasserie 2050’ op het festival. Het toiletbezoek en het advies is gekoppeld aan de brasserie, zodat daar direct een gezonde keuze gemaakt kan worden. Er worden tien menusuggesties gedaan.

imec Nederland

De zogenaamde Smart Toilets zijn een vinding van imec Nederland, een dochter van imec, een toonaangevende internationale onderzoeks- en innovatiehub op het vlak van nano-elektronica en digitale technologie. Imec Nederland is gevestigd in Eindhoven, Wageningen en Nijmegen.

BRON: Vakblad @FoodClicks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Oeps! Reactie vergeten in te vullen?
Vul hier aub je naam in