Omgaan de lachgas in de horeca, KHN adviseert

0

De laatste jaren is het gebruik van lachgas als partydrug steeds populairder. Vaak wordt lachgas dat afkomstig is uit een patroon voor een slagroomspuit dan losgelaten in een ballon en vervolgens vanuit die ballon geïnhaleerd.

Verkoop van lachgas in de horeca

De verkoop van lachgaspatronen en lachgasballonnen is legaal. Ook in de horeca. Toch hebben verschillende retailorganisaties besloten om restricties te stellen aan de verkoop van slagroompatronen.

Minister Grapperhaus wil verbod op lachgas

Minister Grapperhaus wil een verbod op lachgas bekijken. Hij noemt de mix van alcohol en drugs zoals lachgas levensgevaarlijk. Dat zei hij op NPO Radio 1. Staatssecretaris Blokhuis heeft naar aanleiding van kamervragen van de ChristenUnie gemeld dat hij blijft inzetten op voorlichting over de risico’s van het gebruik van lachgas. Ook wil hij met de VNG en gemeenten in gesprek om te bekijken of er meer mogelijkheden nodig zijn om de verkoop van lachgas en het gebruik te verminderen. Het Coördinatiepunt Assessment en Monitoring doet in opdracht van staatsecretaris Blokhuis een nieuwe risicobeoordeling van de risico’s voor de gezondheid van lachgasgebruik. Naar aanleiding van de uitkomsten van die risicobeoordeling (wordt november verwacht) wordt bepaald of landelijke maatregelen noodzakelijk zijn. Kortom: lachgas heeft politiek vol de aandacht.

KHN: Verkoop lachgas in horeca is onwenselijk

Iemand die ballonnen met lachgas verkoopt, is een producent in de zin van de Warenwet (een ‘waar’) en daarmee verantwoordelijk voor de veiligheid van het product dat hij of zij levert. Een horecaondernemer moet waken over de gezondheid en veiligheid van zijn/haar gasten. Hoewel de verkoop van lachgasballonnen in principe is toegestaan, vindt KHN het onwenselijk wanneer lachgaspatronen en lachgasballonnen in de horeca worden verkocht.

BRON: Koninklijke Horeca Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Oeps! Reactie vergeten in te vullen?
Vul hier aub je naam in