Eerste alcoholvrije pub van Ierland met Nederlands tintje

0

Afgelopen vrijdag is de Virgin Mary als eerste permanente alcoholvrije bar van Ierland geopend in Dublin. En dan niet zomaar, maar inclusief een Nederlands tintje! Dublin: De stad van de gezelligheid met zijn ca. 750 pubs, sfeer en natuurlijk Guinness, heeft er dus een geheel alcoholvrije pub bij. Het is een pub voor mensen die niet drinken, mensen die soms niet drinken of gewoon iemand die op zoek is naar een ander soort avondje uit.

De Virgin Mary

De bar is genoemd naar ’s werelds meest populaire alcoholvrije cocktail, De Virgin Mary. Deze versie wordt in deze pub gemaakt van vers geperste groentesappen, een in Dublin gemaakte hete saus en pittige infusies die allemaal in eigen huis zijn gemaakt.

The Virgin Mary Bar Dublin is opgericht door twee bekende personen uit de Ierse drankenindustrie, namelijk Vaughan Yates en Oisín Davis. Makers van het bekende premium mixer merk Poacher’s. Vaughan legt uit: “Dublin is een ongelooflijk diverse stad met een steeds kritischer wordende bevolking, dus mensen zijn op zoek naar een plek waar ze met vrienden kunnen zitten en echt contact kunnen maken in een levendige maar doordachte drinkomgeving.”

Gerenomeerde Ierse bartender

Aan het roer van de bar staat Anna Walsh, een gerenomeerde Ierse bartender. Zo was zij onder andere Ierse bartender van het jaar, werkte zij als bartender bij prestigieuze bars in zowel Cork als Dublin en heeft Ierland vele malen heeft vertegenwoordigd op internationale cocktailevenementen.

Anna bedenkt een opwindend menu met volledig originele alcoholvrije cocktails, gemaakt met dezelfde liefde, detail en balans als op alcohol gebaseerde varianten. Het openingsmenu bevat creaties zoals de bedwelmende granaatappel, hibiscus en zwarte kardemom ‘Tiki Street’ en de verrukkelijke dadel, havermelk en op tahini gebaseerde ‘Dessert Anyone?’

Nederlands tintje

Het assortiment bestaat daarnaast uit diverse alcoholvrije wijnen en bieren uit binnen en buitenland. De Amsterdamse alcoholvrij- en arme specialist Braxzz levert een 0.0% Oaked Cider en hun inmiddels wereldbekende 0.0% Porter is een essentieel bestanddeel van de nitro-koffie van de tap. Deze creatie werd het afgelopen weekend onder andere in de Financial Times vergeleken met het wereldberoemde Guinness that op 2 mijl van deze pub wordt gebrouwen. Een enorme opsteker voor deze Amsterdamse startup die international hard aan de weg timmert in bars, restaurants en gerenomeerde restaurants.

Dit bericht kwam vandaag bij ons binnen op de redactie. Meer nieuwsberichten van HorecaNetwerk.nl bekijken?! Klik dan hier voor het meest actuele horecanieuws. Heb je zelf een nieuwsberichtje voor de horeca? Klik dan hier en mail nu snel onze redactie.