Cooking battles: de strijd om de Zeeuwse Mossel Trofee en de Zilte Bokaal

0

Dit jaar organiseert Foodlab Zeeland voor de vijfde keer de populaire Cooking battles: de strijd om de Zeeuwse Mossel Trofee en de Zilte Bokaal. Dé horecavakwedstrijden van Zeeland! Tijdens de twee beursdagen krijgen zowel profs en student als MBO-studenten de kans om hun talent te laten zien aan een vakkundige jury.

Foodlab Zeeland 

Foodlab Zeeland is een organisatienetwerk met horecaondernemers, producenten, leveranciers van het Zeeuwse regionale product, overkoepelende organisaties en kenniscentra die samenwerken met het vmbo en mbo-horeca-onderwijs. Dit zijn partners die allemaal dezelfde doelen nastreven. Het project Foodlab Zeeland richt zich op een betere afstemming van het Zeeuwse horeca-onderwijs en op de behoefte van het bedrijfsleven.

Binnen Foodlab Zeeland speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Door het centraal stellen van Zeeuwse streekproducten en het omarmen van de principes van de Dutch Cuisine en Gezond in Zeeland wordt invulling gegeven aan een aantal uitdagingen rondom duurzaam, gezond leven en werken in de keuken. De klimaat impact van vleesproductie en het vervoer van voedsel over grote afstanden zijn nagenoeg bij iedereen bekend. Door structureel te kiezen voor eerlijke producten uit de regio en het gebruik van groenten te promoten ten koste van vlees neemt de klimaatimpact van een menu zichtbaar af. Ook tijdens onze activiteiten en wedstrijden houden we vast aan deze duurzaamheid en ‘Gezond in Zeeland gedachte’. Hierbij staat het gebruik maken van zoveel mogelijk lokale leveranciers staat centraal.

Battle profs en student 

Op de eerste beursdag geven profs en student acte de présence en gaan samen de uitdaging aan om de heerlijkste gerechten op tafel te zetten. De vakjuryleden bepalen vervolgens wie er met de prestigieuze Zeeuwse Mossel Trofee en de prijs voor beste gastheer/gastvrouw naar huis gaat. De strijd om de Zeeuwse Mossel Trofee start op maandag 18 maart om 10:15 uur.Om 17:30 uur zal de uitslag bekend worden gemaakt.

De deelnemende restaurants:

 • Restaurant Pure C
 • Restaurant Blueness
 • Mia’s Restaurant & Lounge
 • Restaurant La Vie
 • Restaurant Valenzia
 • Restaurant Zarzo
 • Restaurant Elea
 • Restaurant Sinne
Jury Onderdeel
Willem Himmelreich Jurylid keuken Gepensioneerd docent Gastronomie en Koken
Sjaak Jobse Jurylid keuken Meesterkok
Frans Gerrits Jurylid keuken Meesterkok Unilever Foodsolutions
Taks Yuen Jurylid bediening Eigenaar Restaurant Mei Wah
Mike Dooms Jurylid wijnspijs Sommelier De Kromme watergang**
Moniek Vreeke Jurylid wijnspijs Vinoloog
Edwin Loos Jurylid pers Hoofdredacteur
Margot Verhaagen Jurylid pers Redacteur
De Zilte Bokaal 

Tijdens de tweede beursdag wordt er gestreden om de Zilte Bokaal. Welke hotelschool is het beste in koken en serveren? Zowel de kookkunsten als het gastheerschap van de mbo-studenten op niveau 3 worden beoordeelt. De strijd om de Zilte Bokaal start op dinsdag 19 maart om 11.00 uur. Om 17:30 zal de uitslag bekend worden gemaakt.

De deelnemende scholen:

 • Arcuscollege
 • Gildeopleidingen Roermond
 • Albeda College Horeca & Toerisme
 • Zoomvliet Hotelschool
 • ROC van Amsterdam
 • Hotelschool Ter Duinen (BE)
 • Scalda College voor Hotelmanagement en Gastronomie
 • Albeda Horecacollege Maassluis
Jury Onderdeel   
Jeffrey Laarberg Vakjury keuken Inter Scaldes***
Takis Pangakis Vakjury keuken Restaurant Elea
Frans Gerrits Vakjury keuken Unilever Foodsolutions 
Marcel Glas Vakjury wijnspijs Oud Reuchlin & Boelen Wines
Koen van der Plas Vakjury wijnspijs Inter Scaldes***
Claudia Brevet Vakjury bediening Inter Scaldes***
Blanche Vinke Vakjury bediening De Kromme watergang**
Bibi Kuyp Vakjury bediening Restaurant Elea

 

Dit bericht kwam vandaag bij ons binnen op de redactie. Meer nieuwsberichten van HorecaNetwerk.nl bekijken?! Klik dan hier voor het meest actuele horecanieuws. Heb je zelf een nieuwsberichtje voor de horeca? Klik dan hier en mail nu snel onze redactie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Oeps! Reactie vergeten in te vullen?
Vul hier aub je naam in