Netflix chef Aaron Adams naar taste congres BBB Maastricht

0

Aaron Adams. Één van de meest invloedrijke vegan Chefs van de Verenigde Staten. En keynote speaker op het gastronomisch TASTE Summit congres op 8 oktober 2019, tijdens de 65ste editie van horecavakbeurs BBB Maastricht. Adams is bekend van Netflix-docu ‘Live and let Live’. Hij gelooft in de Cascadian Cuisine, een beweging waarin alles draait om ambachtelijke productie van eten en drinken en verwerking in eigen regio. Een nieuwe manier van denken dat goed past bij het innovatieve karakter van BBB Maastricht.

Cascadian cuisine

Cascadian cuisine is een succesvol gastronomisch initiatief in het noordwesten van de VS. Hierin draait alles om ambacht en lokale productie tot in de kleinste details. Een nieuwe manier van denken, die in de Verenigde Staten met veel belangstelling wordt gevolgd. Het verstevigt de banden tussen restaurateurs, producenten en de lokale economie.

Coffee? Not on this menu

‘Regionaal’ is in de ogen van de chef-kok Adams ook echt regionaal. In Farm Spirit, zijn eigen (vegan) restaurant in Portland Oregon, wordt uitsluitend gewerkt met lokale producten. Koffie is er niet te krijgen, omdat er nooit een koffiestruik in de buurt van het bedrijf gegroeid heeft. Aaron gaat verder uit van zero waste: alles in zijn keuken is erop gericht dat er nog geen kruimel of schil verloren gaat.

Nieuwe manier van denken

De organisatie van BBB Maastricht is verheugd met top-chef Adams in de line-up van sprekers voor TASTE Summit. Erik Stroink, Beursmanager BBB / Folie Culinaire: “Dit jaar is hét jaar van de 65e editie voor BBB Maastricht. Het geheim is dat we blijven vernieuwen. Ons podium is altijd beschikbaar voor vooruitstrevende gastronomische ideeën. De nieuwe manier van denken van Adams past enorm bij de beursidentiteit. Reden genoeg om horecaondernemingen en toeleveranciers kennis te laten makenmet de Cascadian Cuisine”.

Initiatiefnemer TASTE Summit

Daarnaast sluit de nieuwe manier van denken aan op de visie van Peter Klosse, de initiatiefnemer van TASTE Summit. Klosse is lector Gastronomie aan de Hotel Management School Maastricht en eigenaar van 5-sterren hotel restaurant de Echoput in Apeldoorn. Peter Klosse: “Het is prima mogelijk om tot een succesvolle restaurantformule te komen metproducten die afkomstig zijn van boeren uit de eigen regio”.

Gastronomisch congres TASTE Summit

TASTE Summit is een samenwerking tussen BBB Maastricht, Hotel Management School Maastricht en Beleefweek Limburg. Het doel is om chefs en academici te verbinden, zodat zij samen veel meer voor elkaar kunnen krijgen. Het thema van dit congres is: “De waarde van een smakelijke regio en de toegevoegde waarde voor boeren, producenten en restaurateurs”.

BBB Maastricht | More Horeca Success.

BBB Maastricht gaat voor ‘More Horeca Success’ voor horeca ondernemingen en toeleveranciers en zet zich in om het succes van horecaondernemers te vergroten. BBB biedt een platform waar vakgenoten elkaar ontmoeten, van elkaar kunnen leren en zaken kunnen doen. Folie Culinaire is het exclusieve onderdeel van de vakbeurs. Dit jaar bestaat BBB Maastricht 65 jaar en zal plaatsvinden van 7 t/m 9 oktober in MECC Maastricht.

Aaron Adams is keynote speaker op 8 oktober en registreren kan via deze link. Een ticket kost € 195,- en biedt toegang tot BBB Maastricht en Folie Culinaire.

Dit bericht kwam vandaag bij ons binnen op de redactie. Meer nieuwsberichten van HorecaNetwerk.nl bekijken?! Klik dan hier voor het meest actuele horecanieuws. Heb je zelf een nieuwsberichtje voor de horeca? Klik dan hier en mail nu snel onze redactie.