Nestlé introduceert Raad van Kinderen

0

Nestlé gaat gebruik maken van een Raad van Kinderen. In Nederland is een eigen raad geïnstalleerd om advies te krijgen over wat Nestlé kan doen om kinderen in Nederland te helpen gezonder te eten. Het initiatief past bij de ambitie van het bedrijf om 50 miljoen kinderen te helpen gezonder te leven tegen 2030.

De Raad van Kinderen bij Nestlé valt onder het Healthier Kids programma. De raad heeft inmiddels de adviezen aan Nestlé gepresenteerd. Het belangrijkste advies is dat Nestlé duidelijker kan aangeven hoe (on)gezond iets is. De raad was van mening dat je op die manier gemakkelijker een bewuste en gezonde keuze kunt maken.

Eenvoudige informatie helpt kinderen. Door op de verpakking aan te geven hoe lang te moet fietsen of lopen om een bepaalde hoeveelheid calorieën te verbranden, maakt het voor kinderen duidelijker. De Raad van Kinderen opperde ook voor de komst van een app, waarmee spelenderwijs is te leren op welke wijze je kunt komen tot een gezonde balans in voeding. Alle adviezen die er de afgelopen maanden zijn gedaan door de Raad van Kinderen worden door Nestlé de komende tijd uitgewerkt en daar waar mogelijk doorgevoerd.

BRON: Vakblad @FoodClicks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Oeps! Reactie vergeten in te vullen?
Vul hier aub je naam in