La Trappe Tripel het Beste Bier van Nederland

0

La Trappe Tripel is bekroond met de titel ‘Beste Bier van Nederland 2019’. De verkiezing maakte onderdeel uit van de start van de Week van het Nederlandse Bier

La Trappe Tripel maakte in maart van dit jaar reeds onderdeel uit van de 76 winnende bieren van de Dutch Beer Challenge 2019. De Dutch Beer Challenge is de eerste professionele bierwedstrijd in Nederland. Voor de competitie worden, door een vakkundige jury van Nederlandse en internationale bierexperts, medailles uitgereikt in 25 categorieën. Van alle gouden medaillewinnaars in de subcategorieën van de Dutch Beer Challenge, kreeg La Trappe Tripel de hoogste waardering van de jury.

La Trappe Trappist is authentiek Nederlands bier uit Berkel-Enschot. Het wordt sinds 1884 gebrouwen binnen de muren van Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven. Dat gebeurt nog altijd  onder toezicht en verantwoordelijkheid van trappistenmonniken. Een deel van de opbrengst gaat naar goede doelen. La Trappe Tripel (8%) is een goudblond trappistenbier met fruitige geuren van perzik en abrikoos, die worden gecombineerd met een bloemige geur.

BRON: Vakblad @FoodClicks