La Place opent vernieuwde Flagshipstore in Amsterdam

0

Na twee jaar verbouwen en ontwikkelen opende vandaag de vernieuwde La Place-restaurant aan de Kalverstraat in Amsterdam, de flagship store. De formule werd grondig herijkt en geplaatst in een volledig gerenoveerd, historisch gebouw van drie etages. Met een eigentijds interieur en sfeervolle zitgedeelten op de tweede en derde etage oogt het concept weer als nieuw. En dat was de bedoeling.

Er is niet eens zo heel veel gesleuteld aan de formule. De recepturen zijn opnieuw bekeken, er zijn producten en gerechten aan toegevoegd en alle units van waarachter de producten worden ter plekke worden bereid, zijn nog transparanter gemaakt. De gasten kunnen op die manier nog beter zien dat alles vers wordt gemaakt. Maar voor de rest is La Place nog steeds herkenbaar als La Place. Daarnaast is er gekeken naar presentatietechnieken en indeling van alle horeca-units. De smoothies op ijs staan voorin, gecombineerd met de makkelijk mee te nemen producten, voor de on-the-go-gasten die gelijk weer door willen. Daarvoor is ook een speciaal afrekenpunt geplaatst. Maar wie de tijd heeft, kan zich laten verleiden door de vers afgebakken broodjes, kippetjes en taarten. Zelfs eigen gesneden friet (met schil) wordt aangeboden.

Versheid

Versheid blijft de belangrijkste kracht achter het La Place-concept. Het ter plekke klaar maken van alle producten wordt zelfs bijna belangrijker gevonden dan bepaalde service-elementen zoals het bedienen aan tafel. Volgens de kersverse directeur Frank Wubben zijn er wel experimenten geweest met besteltablets in La Place restaurants en het serveren aan tafel, maar leverde dat niet het gewenste effect op. “Kwaliteit, vers tegen een betaalbare prijs is wat de klant bij La Place zoekt, dus daar zetten we ook vol op in,” aldus Wubben.

Express

La Place wil groeien de komende jaren. Niet alleen in binnenland, maar ook in het buitenland. En zelfstandig of met exploitatiepartners. Colette Cloosterman-Van Eerd, lid van de Jumbo-directie, waar La Place onder valt: “We hebben de keten niet gekocht voor de 102 restaurants die de keten nu telt. We willen groeien en dat gaan we ook doen.” Vedere groei ziet La Place ook in Nederland met een van de formats. Zo is er in Amsterdam naast de Kalverstraat nog wel ruimte voor een aantal La Place Express-locaties.

BRON: Vakblad @FoodClicks