Kellogg’s Cornflake bier ontwikkeld

0

De hele wereld is er gelukkig steeds meer mee bezig: voedselverspilling verminderen. Kellogg’s neemt het voortouw en is een samenwerking begonnen om van lelijke cornflakes bier te brouwen.

Voedselverspilling verminderen

Het is een lastige taak om de voedselverspilling te verminderen. Zeker voor de grote bedrijven die elke dag grote hoeveelheden voedsel produceren. Toch gaat Kellogg’s de uitdaging aan, een groot bedrijf dat bekend staat om zijn cornflakes. De overgebleven cornflakes van Kellogg’s die het niet tot de doos halen, worden tot bier omgetoverd. Met dit geweldige idee en een nieuw product heeft Kellogg’s bekend kunnen maken dat zij hun voedselverspilling met 12,5% hebben kunnen verminderen. Naast dit initiatief met cornflakes in Engeland wordt in Nederland ook bier gebrouwen met restproducten. Denk aan broodbieren zoals Kaapse JordyPieke BroodbierBammetjes Bier van Troost of Toost van Branie BierLeidsch Bier pakte het net iets anders aan en is eind vorig jaar bagels gaan verwerken tot een blond bier, namelijk Bagel Blond.

Samenwerkingen met brouwerijen

Kellogg’s is een samenwerking aangegaan met de brouwerijen Seven Bro7hers uit Salford en het Schotse BrewDog. Samen toveren zij de overgebleven cornflakes om tot een heerlijke India Pale Ale (IPA). Het bier krijgt de toepasselijke naam: Throw Away IPA en is gebrouwen met 30 procent cornflakes en 70% tarwe voor het graangehalte. Door de cornflakes heeft de Throw Away IPA een gouden look en een zoete smaak.

Dit bericht verscheen voor het eerst op de website van bierplatform biernet.nl. Meer nieuws van biernet.nl bekijken?! Klik dan hier en bekijk het allerlaatste biernieuws.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Oeps! Reactie vergeten in te vullen?
Vul hier aub je naam in