John Meijerink van Paviljoen Lutterzand in De Lutte is de beste biertapper van Nederland

0

Biertappen is echt een vak en vraagt om vakmanschap. Dat was vandaag duidelijk te zien tijdens de finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen op Horecava 2019. Van alle barmannen en barvrouwen die de afgelopen maanden meededen aan de regionale voorrondes, stonden er vandaag 64 deelnemers in de finale. En John Meijerink van Paviljoen Lutterzand uit De Lutte tapte het beste biertje! Hij won de felbegeerde titel en is Nederlands Kampioen Biertappen 2019.

John Meijerink: “Ik doe al 25 jaar mee aan de biertapwedstrijden en stond al 7 keer in de top 10 van de finale. Dit jaar wilde ik echt winnen en ik heb alles gegeven. Het was heel spannend, want er stonden enorm goede tappers in de finale. Iedereen stond vol concentratie te tappen. Ik natuurlijk ook! Jeetje, wat geweldig dat ik nu eindelijk heb gewonnen!”

Hoog niveau en opperste concentratie

Het niveau van de finalisten op Horecava 2019 in Amsterdam was heel hoog. De vakjury, bestaande uit oud Nederlandse Kampioenen, beoordeelde onder leiding van Gerrit Verweij het ambacht en vakmanschap van voorbereiden, tappen, presenteren en serveren van getapte biertjes en speciaal bieren.

Finale NK Biertappen

De afgelopen maanden vonden meerdere regionale biertapwedstrijden en een groot aantal lokale voorrondes plaats; 64 van de winnaars plaatsten zich voor de landelijke finale die vandaag plaatsvond op de vakbeurs Horecava. De opdracht aan de finalisten was: tap twee fluitjes, twee vaasjes en één speciaalbier. En schenk één speciaalbier uit voor de jury uit een flesje. Op basis van de punten die de vakjury aan de finalisten toekende, stonden er uiteindelijke 10 barmannen en barvrouwen in de finale. John Meijerink van Paviljoen Lutterzand uit De Lutte was absoluut de beste en is terecht Nederlands Kampioen Biertappen 2019.

De uitslag van het Nederlands Kampioenschap Biertappen 2019
  1. John Meijerink van Paviljoen Lutterzand, De Lutte, 160 punten
  2. Amber Ott van Zuyver samen eten & drinken, Soest, 159 punten
  3. Koen Wilmes van Biertaverne de Gouverneur, Maastricht, 159 punten
  4. Sander Meeter van Beachclub Lemmer, Lemmer, 158 punten
  5. Giulio Severijnen van Café Biessels, Nijmegen in, 158 punten
  6. Ivo Smeets van Pieke Potloed, Maastricht, 156 punten
  7. Melvin Baak van DITTIS Sunsea, Wijk aan Zee, 156 punten
  8. Lisanne Hofland van De Liefhebbers aan Zee, Wijk aan Zee, 153 punten
  9. Erik van der Kolk van Eetcafé Buurman & Buurman Wageningen, 150 punten
  10. Sebastiaan Redeker van Café de Werf, Hauwert, 143 punten

Kijk voor de volledige uitslag op tapwedstrijden.nl.

Dit bericht verscheen voor het eerst op de website van Koninklijke Horeca Nederland. Meer nieuwsberichten van KHN bekijken?! Klik dan hier voor het allerlaatste nieuws.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Oeps! Reactie vergeten in te vullen?
Vul hier aub je naam in