Dit zijn de 8 genomineerden voor de Columbus Trophy 2019

0

De Columbus Trophy is een aanmoedigingsprijs voor succesvolle startende entrepreneurs, die leverancier zijn aan de horeca en een innovatief hospitality concept hebben ontwikkeld. Bij de selectie richt de Columbus Trophy zich niet alleen op het product of dienst maar ook op de ondernemer. Vooral omdat veel jonge ondernemers grote ambities en veel potentie hebben, maar ze vinden het soms lastig om door te zetten als ze tegenslag ervaren. De Columbus Trophy geeft deze ondernemers dan ook het spreekwoordelijke duwtje in de rug.

Columbus Trophy 2019

De 16de editie van de Columbus Trophy heeft dit jaar 31 inschrijvingen ontvangen. Van deze hebben inschrijvingen hebben 24 kandidaten de tweede ronde behaald. De kandidaten moesten daarna aan de slag met de eerste twee opdrachten. Een professionele jury, samengesteld uit diverse vakgebieden, beoordeelde op donderdag 27 juni alle kandidaten waardoor we nu bij deze de 8 finalisten bekend kunnen maken. De complete Top 8 wordt bij deze van harte gefeliciteerd en uitgenodigd om zich op 23 augustus in Maastricht te komen presenteren aan de jury.

Dit zijn de 8 genomineerden
Invineo

Team Invineo bestaat uit Catherine Klein, Christoph Klein en Thierry Tacheny. Invineo produceert wijn dispensers waarmee je gemakkelijk wijn per glas kunt schenken. Catherine had het verlangen naar een perfect getempereerde wijn waarmee je een glas precies kunt vullen en die je nog lang na het eerste gebruik kunt genieten. Samen met haar broer Christoph en de ondersteuning van Thierry is ze toen begonnen met experimenteren en hieruit resulteerde de Invineo wijn dispenser. De wijn dispenser bewaart, koelt, controleert en schenkt wijn op een nauwkeurige manier middels drie knoppen waardoor je de hoeveelheid wijn kunt bepalen. Met de gekoppelde App kan het restaurant precies zien hoeveel wijn er verkocht wordt en hoe lang de wijn nog drinkbaar is. Wil je meer weten over Invineo? Bezoek dan hier de website.

De Krekerij

De Krekerij werd in 2018 opgericht en produceert smakelijke, voedzame en verantwoorde producten op basis van krekels en sprinkhanen. Krekels hebben veel milieuvoordelen ten opzichte van traditioneel vee en worden over de hele wereld gegeten, behalve in het Westen. De ondernemers Sander & George wilden dat toen veranderen en zijn toen met krekels aan de slag te gaan. Met het verwerken van de dieren in producten die mensen al kennen willen ze de drempel verlagen om het te proberen. Verschillende experimenten en verschillende soorten krekels later kwamen ze uit op het eerste product; een burger gemaakt van krekels. Deze dieren zijn niet alleen goed voor het milieu omdat er bij het kweken maar heel weinig water, land en voer gebruikt wordt maar zitten ook vol met vitamines en mineralen. Een echte superfood! Benieuwd naar de Krekerij? Bezoek hier de website.

Senza Tea Co.

Senza Tea Co. is in 2015 gestart vanuit de verbazing van de ondernemer Jeroen omdat hij van mening is dat we op zoveel plekken nog slechte thee drinken. Hij komt zelf uit de horeca en weet als Thee Sommelier dat je op heel veel plekken geen goede losse thee kunt krijgen. Senza Tea Co. wilt daarom mensen blij maken met échte thee en losse thee makkelijk maken. Met de slimme oplossingen van Senza Tea Co. kun je verse losse thee bijna overal genieten. Door de thee dispenser krijg je altijd de juiste dosering, ook blijft de thee vers en smaakvol. De Origami Filter is gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal en makkelijk te vouwen. Ideaal voor onderweg. Senza Tea levert inmiddels aan 600 bedrijven waarvan ⅔ restaurants en ⅓ kantoren zijn. Benieuwd naar de mogelijkheden van Senza Tea Co? Bezoek dan hier de website.

Hrbs

De oprichters Tessa Duste, Nina Sickenga en Philip van Traa zijn in 2017 met het bedrijf Hrbs gestart. Hrbs is een service model dat lokaal geproduceerde kruiden en andere ‘leafy greens’ levert, die klaar zijn om geoogst te worden en makkelijk zijn in onderhoud. De kruiden blijven vers door de meubels die zijn voorzien van een waterbassin en groeilicht. Met zijn service wilt Hrbs kringlopen sluiten omdat ze alle materialen hergebruiken. Daarmee bieden ze een geluid tegen de wegwerpcultuur van single-used plastic in de reguliere kruiden branche. Het grote doel voor de toekomst is een 100% no waste ideologie, daar streven ze naar. Hier zijn ze begonnen hun service zo lokaal als mogelijk aan te bieden. Wil je meer weten over Hrbs? Bezoek dan hier de website.

Straw by Straw

Elk jaar worden 36,4 miljard plastic rietjes in Europa gebruikt. De dieren in zee leider onder de plastic afval. Daar moet je jezelf echt de vraag stellen: Waarom bestaan in de fabriek geproduceerde rietjes (plastic, PLA, papier) nog als er échte rietjes groeien in de natuur? Straw by Straw zorgt voor milieuvriendelijkheid in de horeca, en dat doen ze op een leuke en natuurlijke manier. Door plastic rietjes te vervangen met een restproduct van de graanoogst zorgt Straw by Straw ervoor dat alle drankjes er niet alleen super leuk uitzien, maar tegelijkertijd ook een stuk milieuvriendelijker zijn dan andere varianten van rietjes. De 100% natuurlijke rietjes moeten alleen geoogst, in de juiste afmetingen gesneden en schoongemaakt worden. Meer weten over Straw by Straw? Bezoek hier de website.

NIQ Supplies

NIQ Supplies werd in 2018 opgericht en produceert duurzame food disposables voor verschillende producten. De oprichter Nick Polder was toen op reis in Nieuw Zeeland en kwam in aanraking met een bedrijf die deze disposables ook gebruikte voor hamburgers. Toen hij dit zag was hij gelijk geïnspireerd en wilde hij graag zelf hier meer mee doen in Europa. NIQ Supplies wilt klanten voorzien met slimme, unieke en innovatieve food disposables, die ingezet kunnen worden als marketingtool. De food disposables die zelfs gepatenteerd zijn worden gemaakt voor hamburgers, donuts en taart. Ze zijn duurzaam voor het milieu omdat de verpakkingsmiddelen zo worden geproduceerd dat er geen lijmranden nodig zijn. Ze bestaan uit een stuk karton en zijn makkelijk op te vouwen. Benieuwd naar NIQ? Bezoek hier de website.

Le Compostier

Le Compostier werd in 2015 opgericht en ontwerpt en bouwt wormen hotels voor restaurants, hotels, kantoren en buurtcompost projecten. Een wormen hotel is een meubel waarbinnen een natuurlijk eco-systeem van duizende compost wormen samenwerken om van groente- en fruitresten compost te maken: wormen compost. De wormen hotels zijn makkelijk in gebruik. Met een tuin bovenop de wormenhotels geven ze ruimte aan eetbaar groen. De compostwormen helpen het composteren te versnellen en verrijken de compost met hun wormenpoep. Gebruik van wormencompost in de tuin verrijkt het bodemleven en helpt zo bij te dragen aan sterkere , smaakvollere en gezondere producten voor gebruik in de keuken. Nieuwsgierig geraakt? Bezoek hier de website.

Innovations Gastro & Event GmbH

Innovations Gastro & Event GmbH is onderdeel van 4D Group. Een Oostenrijkse bedrijf die in 2011 door Laszlo Jakabffy werd opgericht. Innovations Gastro & Event GmbH levert event hardware zoals bierjets, herbruikbare stapelbare bekers inclusief digitaal afrekeningssysteem en event lodges aan grote evenementen zoals festivals en heeft hiermee al meerdere awards gewonnen. Alexander Joschtel had toen het idee voor de bierjet: een machine waarmee je tot en met 1.800 bieren per uur kunt tappen. Passend voor fusten van 0,2L tot 1L. Benieuwd geworden? Bezoek dan hier de website.

Prijzenpakket Columbus Trophy 2019

Alle bovenstaande finalisten krijgen tijdens de driedaagse horecavakbeurs BBB Maastricht een stand op Place des Amis. Op dit centraal gelegen netwerkplein ontmoeten duizenden bezoekers van de horecavakbeurs elkaar. Hier krijgen de finalisten de kans om vele horeca professionals te ontmoeten en hun bedrijf te vertegenwoordigen. Tijdens de eerste beursdag op 7 oktober wordt de winnaar van de Columbus Trophy 2019 bekend gemaakt.

Alle finalisten zijn winnaars en ontvangen verschillende prijzen waarin zij worden voorzien van advies en netwerkmogelijkheden. De uiteindelijke winnaar wint onder anderen de eeuwige Columbus Trophy roem, krijgt twee persoonlijke financiële adviessessie’s aangeboden door Factor bedrijfsovername, twee persoonlijke adviessessie’s over accountancy door Fiducial, een jaar lidmaatschap bij netwerkplatform Les Amis GastrEUnomiques, een jaar lidmaatschap bij netwerkplatform Horeca Netwerk en een uitgebreid interview dat afgenomen en gepubliceerd wordt door zowel Chapeau Magazine en HorecaNetwerk.nl.

Wij wensen alle kandidaten heel veel succes. En moge de allerbeste winnen!

Dit bericht kwam vandaag bij ons binnen op de redactie. Meer nieuwsberichten van HorecaNetwerk.nl bekijken?! Klik dan hier voor het meest actuele horecanieuws. Heb je zelf een nieuwsberichtje voor de horeca? Klik dan hier en mail nu snel onze redactie.