Gebruik je menukaart al communicatiemiddel

0

Horecajournalist Bianca Roemaat brengt in juni 2019 het boek Wat maak je me nu?! uit. Dit is een pleidooi voor het gebruik van de menukaart als communicatiemiddel tussen gast en gastvrouw/heer. Naast tips voor chef-koks en horeca- ondernemers, biedt het boek een blik in de culinaire schrijfkeuken voor liefhebbers van taal en uit eten gaan.

“De menukaart moet klare taal bevatten en lekker leesvoer zijn. Als horecaondernemer kun je gasten culinair verleiden met smaakmakende teksten. Het mes snijdt zo aan twee kanten”, vindt Roemaat die al 25 jaar werkzaam is als horecajournalist. Een jubileum dat ze viert met haar eerste boek.

Menukaartmissers

Aan de hand van tips, blogs, quotes en (hilarische) voorbeelden van menukaartmissers en onduidelijke vaktermen, neemt de auteur de lezer mee op reis door de menukaart. Daarbij zijn haar ervaringen als horeca- en foodjournalist en haar blik als positief kritische gast het uitgangspunt. De bespiegelingen zijn opgeschreven met een vleugje humor. Roemaat:  “In een tijd dat alles online gebeurt, zijn de menukaart en krijtborden gelukkig nog steeds springlevend en van toegevoegde waarde. Dat doet mij – als liefhebber van gedrukte media- goed.”

BRON: Vakblad @FoodClicks