Food Lab Zeeland organiseert excursie Zeeuwse Oosterschelde producten voor vmbo’ers

0

Food Lab Zeeland organiseerde samen met verschillende partners op woensdag 30 oktober een excursie voor vmbo’ers van vier verschillende middelbare scholen uit Zeeland, die in het teken staat van Zeeuwse Oosterschelde producten.

Zo’n 130 leerlingen van vier vmbo scholen in Zeeland die de opleiding koken & serveren volgen gaan naar Yerseke. De leerlingen worden daarbij meegenomen langs de Oesterputten (oesters). De bedrijven die hieraan meewerken zijn Mosselveiling, Delta Mossel, Oesterput 14, Oesterij, Ticho, VHC Kreko en De Meulmeester (kreeftenpark). De leerlingen krijgen een proeverij van schelpdieren bij de Oesterij te Yerseke.

Food Lab Zeeland is een organisatienetwerk met aan de ene kant bedrijven en organisaties zoals Lekker Regionaal Product en aan de andere kant het horeca-onderwijs in Zeeland; de vier vmbo scholen zijn het Lodewijk College in Terneuzen, Nehalennia in Middelburg, het Pontes Goese Lyceum en Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee. Ook het Scalda College voor Hotelmanagement en Gastronomie werkt mee. Deze partners streven allemaal dezelfde doelen na.

Food Lab Zeeland richt zich op een betere afstemming van het Zeeuwse horeca-onderwijs op de behoefte van het Zeeuwse bedrijfsleven om knelpunten in de arbeidsmarkt op te lossen. Food Lab Zeeland wil Zeeland als culinair mekka op de kaart van Nederland en Vlaanderen zetten. Dat betekent dat er in het onderwijs extra veel aandacht is voor het Zeeuwse product, dat er voor de vmbo leerlingen een doorlopende leerlijn is waarbij zij naadloos kunnen doorstromen naar het mbo en dat ze in veel gevallen daar zelfs een jaar studieverkorting mee kunnen bereiken.

Dit bericht kwam vandaag bij ons binnen op de redactie. Meer nieuwsberichten van HorecaNetwerk.nl bekijken?! Klik dan hier voor het meest actuele horecanieuws. Heb je zelf een nieuwsberichtje voor de horeca? Klik dan hier en mail nu snel onze redactie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Oeps! Reactie vergeten in te vullen?
Vul hier aub je naam in