FIOD onderzoekt accijnsfraude met bier

0

Op 6 juni heeft het FIOD een aantal panden in Nederland en in Duitsland doorzocht vanwege het strafrechtelijk onderzoek naar accijnsfraude met bier. Er zou voor circa 9,5 miljoen euro aan accijns zijn ontdoken.

Onderzoek naar accijnsfraude met bier

Er zijn op 6 juni 2019 vier panden in Nederland en twee in Duitsland doorzocht in een strafrechtelijk onderzoek naar grensoverschrijdende fraude met bier, meldt de FIOD. De drank zou vanuit een aantal accijnsdepots in Frankrijk op papier zijn geëxporteerd naar Nederland. Vermoedelijk werd het bier naar een ander land vervoerd en werd nergens accijns betaald. Het onderzoek naar accijnsfraude en valsheid in geschrift staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Getransporteerd bier

Volgens het onderzoek zijn in negen maanden tijd 1000 vrachtwagens met ca. 25 miljoen liter bier vervoerd. Als het bier op de Nederlandse markt zou zijn gebracht, zou circa 9,5 miljoen euro accijns zijn ontdoken. De FIOD doorzocht vier woningen in Limburg en een bedrijfspand en woning in de omgeving van Duisburg (Dld). Hierbij is beslag gelegd op administratie, computers en telefoons. Er is niemand aangehouden. De FIOD is het onderzoek gestart na een signaal van de Douane.

BRON: Bierplatform Biernet.nl