Eenmalige wegwerpplastics in de ban. Depa helpt met overstap service.

0

De overheid verbiedt vanaf 3 juli 2021 een groot aantal Single Use Plastics, waaronder borden, bestek, rietjes, roerstaafjes voor dranken, EPS drinkbekers en maaltijdboxen. Ook producten gemaakt van oxo-degradeerbare plastics worden verboden. Deze materialen zijn vervuilend voor het milieu, omdat ze bij afbraak in microdeeltjes uiteenvallen. Dit vormt een bedreiging voor de natuur, maar ook voor de voedselketen. Voor overige SUP’s geldt een ontmoedigingsbeleid.

Depa Overstap Service (DOS)

De nieuwe wet heeft grote gevolgen voor het bestaande artikelassortiment. De SUP-wet is voor veel horecagroothandelaren nog onbekend terrein. Waar moet je beginnen en welk advies moet je jouw klanten geven? Welke producten worden verboden en welke alternatieve mogelijkheden zijn er? Depa biedt hulp met de Depa Overstap Service (DOS). Horecagroothandelaren zijn met DOS verzekerd van een artikelassortiment dat voldoet aan de eisen van de wet én de wensen van de klant.

Hoe werkt het?

DOS geeft inzicht in je huidige assortiment, de verboden SUP’s en mogelijke risicoproducten voor de toekomst, gekoppeld aan je jaarlijkse omzet. Je ontdekt precies welke artikelen straks verboden zijn. Depa biedt per artikel een compleet en gevarieerd overzicht met wettelijke goedgekeurde alternatieven. DOS begeleidt bedrijven bij het samenstellen en implementeren van een toekomstbestendig artikelassortiment. Hierbij wordt ook de interne en externe communicatie meegenomen. Met DOS heb je namelijk een goed verhaal in handen. Het is belangrijk dat dit verhaal juist wordt doorverteld. Dit geeft niet alleen duidelijkheid, maar leidt tevens tot een hogere klantwaardering.

De toekomst is nu

2021 klinkt nog ver weg, maar de overstap naar een nieuw assortiment vraagt veel van een organisatie. Bovendien bestaat het risico, dat je met onverkoopbare overstock blijft zitten, wanneer je niet op tijd begint. Waar wacht je nog op?

Meld je vrijblijvend aan via deze link en een productspecialist van Depa neemt zo snel mogelijk contact met je op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Oeps! Reactie vergeten in te vullen?
Vul hier aub je naam in