Ecolab geeft tips om gezond te blijven tijdens griepseizoen

0

In Europa doet het griepseizoen zich elke winter voor en loopt meestal van november tot en met april. De gevolgen van de seizoensgriep kunnen aanzienlijk zijn voor de volksgezondheid en bedrijven. De kans op personeelstekorten, productiviteits- en productieverliezen en de druk en kosten voor diensten in de maatschappelijke en gezondheidszorg zijn aanzienlijk. Gelukkig zijn er een aantal belangrijke maatregelen die bedrijven en gezinnen kunnen nemen om het risico op de griep te verkleinen. Onze partner Ecolab geeft tips om het risico op verspreiding van de seizoensgriep te helpen beperken.

1. Was je handen regelmatig

Goede handhygiëne / handen wassen is essentieel om een ​​besmetting met influenza te voorkomen. Het goed wassen van handen helpt bacteriën, virussen en andere ziekteverwekkers te verwijderen, zodat ze zich niet kunnen verspreiden naar anderen. Het ECDC beveelt het volgende aan:

  • Handen moeten grondig worden gewassen met water en zeep.
  • Na het wassen met water en zeep moeten handen grondig worden afgedroogd met papieren doekjes voor eenmalig gebruik. Handen wassen en afdrogen moet elke keer minstens 40-60 seconden duren.
  • Alcoholhoudende handdesinfectieproducten verminderen de hoeveelheid influenzavirus op besmette handen. Wanneer handen wassen niet mogelijk is, zijn alcoholhoudende handdesinfectieproducten een optie.
2. Vermijd anderen die ziek zijn en blijf thuis wanneer je zelf ziek bent

Voor de overdracht van de griep moet het virus migreren van een persoon die het griepvirus heeft opgelopen naar een andere persoon, die vervolgens kan worden besmet. Personen die het griepvirus hebben opgelopen zijn besmettelijk vanaf minstens een dag voordat de symptomen zich vertonen tot zeven dagen nadat ze zich voor het eerst hebben geopenbaard. Je kunt het risico op overdracht beperken door het creëren van sociale afstand door anderen die ziek zijn te vermijden en zelf thuis te blijven als je ziek bent.

3. Reinig en desinfecteer oppervlakken

Het griepvirus kan tot 48 uur overleven op oppervlakken van roestvrij staal en kunststof, en tot 12 uur op doeken, papier en weefsels. Goed reinigen en desinfecteren kan de kans verkleinen dat personen besmet raken door het virus via een besmet oppervlak. Doe het volgende om je omgeving grondig te reinigen, desinfecteren en beschermen:

  • Verwijder zichtbaar vuil op oppervlakken voordat u deze desinfecteert. Werk tijdens het reinigen en desinfecteren van boven naar beneden en van schonere naar zwaarder vervuilde oppervlakken.
  • Bevochtig het oppervlak grondig met een BPD-geregistreerd desinfectiemiddel tegen influenza A en volg de instructies op het etiket op.
  • Desinfecteer frequent aangeraakte harde oppervlakken vaak, waaronder tafels, stoelen, lichtschakelaars, deurgrepen en toiletten.
  • Geef speciale aandacht aan frequent aangeraakte oppervlakken in voedselbereidingsruimten, evenals aan het toilet, met inbegrip van lichtschakelaars, kranen, doortrekhendels, deurknoppen en leuningen.
4. Haal een inenting tegen de griep

Een griepprik halen en antivirale medicijnen innemen zoals voorgeschreven door zorgverleners zijn twee manieren die het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) aanbeveelt om de verspreiding van het griepvirus te stoppen. Het griepvaccin is een van de meest effectieve vormen van bescherming tegen seizoensgriep.

5. Bedek je mond en neus wanneer je niest

Hoesten en niezen in uw elleboog of een tissue helpt anderen te beschermen. Heb je een seizoensgriep en je neus of mond niet bedekt, dan kunnen één of meerdere personen binnen twee meter worden besmet.

6. Reinig je serviesgoed grondig

Eetgerei, borden en glazen moeten allemaal grondig worden gewassen in de afwasmachine of met de hand, met water en een afwasmiddel.

Wilt je het nieuwste materiaal van Ecolab downloaden over griep en aanvullende informatie over hoe Ecolab jou en je bedrijf kan helpen bij de voorbereiding op het komende griepseizoen en het verminderen van de blootstelling, klik dan hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Oeps! Reactie vergeten in te vullen?
Vul hier aub je naam in