Dilmah Tea vestigt zich in Nederland

0

De Sri Lankaanse theeproducent Dilmah Tea, geliefd bij sterrenkoks vanwege de prachtige kwaliteit, vestigt zich in Nederland. Het houdt de lijntjes kort en je weet wat je drinkt. In de horeca is Dilmah een begrip. Bij de Nederlandse consument is Dilmah echter nog weinig bekend. 

Thee kopen bij de producent

Dilmah Tea maakt werk van Europa. Voorheen kwam Dilmah’s thee naar Nederland via een importeur. Sinds een maand is er een 100% dochter van Dilmah Tea voor sales en marketing actief: Dilmah Benelux. Het resultaat is levering op afroep (on demand) en een snellere terugkoppeling van klantwensen.

Terroir, maar dan voor thee

Terroir is voor wijn een bekend begrip, maar in de wereld van thee is het precies andersom: vrijwel alle thee is ‘blended’ en de herkomst is lastig te achterhalen. Niet Dilmah thee. Het maakt Dilmah uniek in de branche: thee komt van herleidbare plantages van de Dilmah familie en wordt ter plekke verpakt. Een team van experts zorgt er voor dat elke stap van het productieproces nauwkeurig wordt uitgevoerd. Deze werkwijze is het eerste deel van de keten die bijdraagt aan Dilmah’s kwaliteit. Met als resultaat een onvermengde Ceylonthee met een pure en verfijnde smaak.

Dilmah Benelux  – de keten compleet

Het tweede deel van de keten, de levering wordt nu verzorgd door Dilmah Benelux, geheel in de filosofie van Dilmah. Met de heldere herkomst, transparante wijze van produceren en gestroomlijnde distributie heb je als afnemer zicht op de hele keten en krijg je prachtige kwaliteit. Met de vestiging van Dilmah Benelux is de keten die bijdraagt bij aan Dilmah’s kwaliteit compleet.

CEO Dilhan Fernando komt naar Nederland

16 oktober is Dilhan Fernando in Nederland om de Nederlandse vestiging te openen en om pers te woord te staan. Dilhan is de zoon van de oprichter Merril J. Fernando en zijn naam is het eerste deel van de merknaam Dilmah, waarvan zijn broer Malik de naamgever is voor het tweede deel.

Dilmah – echt duurzame thee

Dilmah speelt een leidersrol in de verandering van een theebranche die het goed doet voor de natuur en de gemeenschap. Dilmah produceert klimaatneutraal, bijvoorbeeld door gebruik van waterkrachtcentrales; investeert in maatschappelijke projecten voor scholing en gezondheidszorg; ondersteunt en financiert projecten voor biodiversiteit en natuurbescherming.

Dit bericht kwam vandaag bij ons binnen op de redactie. Meer nieuwsberichten van HorecaNetwerk.nl bekijken?! Klik dan hier voor het meest actuele horecanieuws. Heb je zelf een nieuwsberichtje voor de horeca? Klik dan hier en mail nu snel onze redactie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Oeps! Reactie vergeten in te vullen?
Vul hier aub je naam in