Chefs at the Parc verwelkomt 50 Michelinsterren

0

Bij Parc Broekhuizen in Leersum vindt van 24 tot en met 27 mei het culinaire festival Chefs at the Parc plaats. In een periode van vier dagen koken in de keuken van sterrestaurant Voltaire liefst vijftig Michelinsterren. Drijvende kracht achter het evenement is driesterrenchef Jacob Jan Boerma.

‘Eén prachtige locatie, vier heerlijke dagen en vijftig Michelinsterren’, zo wordt Chefs at the Parc bij Boutique Hotel Parc Broekhuizen in Leersum aangekondigd. ‘Deze optelsom zorgt ervoor dat jij je als gast in een andere (culinaire) wereld waant. De wereld van het nieuwe internationale gourmetfestival.’ Van 24 tot en met 27 mei worden in het met een Michelinster bekroonde restaurant Voltaire vier exclusieve diners en twee bijzondere lunches geserveerd. Gemaakt door sterrenchefs van over de hele wereld.

Nederlandse chefs

De twee lunches, op zondag 26 en maandag 27 mei, worden verzorgd door Nederlandse chefs. Op zondag zijn dat Onno Kokmeijer en Arjan Speelman (Ciel Bleu, Amsterdam), Stefan van Sprang (Aan de Poel, Amstelveen) en Fred Mustert (Restaurant Fred, Rotterdam). Een dag later komen Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve, Waalre), Erik van Loo (Parkheuvel, Rotterdam), Jarno Eggen (De Groene Lantaarn), Soenil Bahadoer (De Lindehof, Nuenen), Moshik Roth (&Moshik, Amsterdam), Robin van de Bunt (De Leuf, Ubachsberg) en Tim Golsteijn (Bougainville, Amsterdam) naar Leersum voor het verzorgen van een lunch. Andere Nederlandse chefs die deelnemen aan het evenement, zijn Edwin Vinke (De Kromme Watergang, Hoofdplaat), Mike en Jim Cornelissen (Rijnzicht, Doornenburg), Thomas van Santvoort (Flicka, Kerkdriel) en François Geurds (FG Restaurant en FG Food Labs, beide Rotterdam).

Alle diners en lunches vinden plaats onder auspiciën van Jacob Jan Boerma, Thomas Diepersloot en Robert Poel van Parc Broekhuizen. Jacob Jan is er signature chef, de dagelijkse leiding in de keuken is in handen van Thomas en Robert.

Reserveren

Voor informatie over de deelnemende chefs, de prijzen en het maken van reserveringen, kun je terecht op de website van Chefs at the Parc. Daar lees je ook over de mogelijkheid om te blijven overnachten.

BRON: Consumentensite ChefsFriends.nl