Bonduelle wint met Pépites We’re Smart Future Award

0

Op maandag 6 mei heeft Bonduelle in Amsterdam de We’re Smart Future Award voor ‘Innovation of the year 2019’ in ontvangst genomen. Bonduelle kreeg in het QO Hotel de prijs uitgereikt voor Pépites: een 100% plantaardig product dat onmisbaar is in de creatieve vegetarische keuken.

De We’re Smart Future Awards worden jaarlijks uitgereikt op de eerste dag van ‘De Week van Groente en Fruit’ en is een initiatief van Dutch Cuisine en Peter Klosse, eigenaar van Hotel Gastronomique De Echoput en oprichter van de Academie voor Gastronomie.

And the winner is… Pépites!

De We’re Smart Future Award heeft als doel om bedrijven en initiatieven te ondersteunen en in de kijker te plaatsen die een sterke bijdrage leveren voor een duurzame ontwikkeling op gebied van voeding. Hierbij staat plantaardige voeding in de hoofdrol en worden creativiteit en innovaties beloond. De jury riep Pépites van Bonduelle uit tot winnaar van ‘Innovation of the year 2019’ omdat het product precies op het juiste moment komt. De drie smaken op basis van peulvruchten en groenten geven de chef een nieuw ingrediënt waarmee hij of zij de lekkerste gerechten kan maken.

Erwin Cools, sales & marketing director Bonduelle Benelux en UK: “Met Pépites willen wij de chef helpen om op een nieuwe, verrassende manier een lekker en volwaardig vegetarisch of vegan gerecht te bereiden. We zijn in maart gestart met de introductie van deze nieuwe productlijn en zijn dan ook heel blij om nu deze award in ontvangst te mogen nemen. Een heel mooie opsteker voor het Bonduelle-team en voor alle chefs die zich voor de uitdaging gesteld zien om plantaardige gerechten te maken waar gasten voor terugkomen!”

Veelzijdig in gebruik

Pépites van Bonduelle Foodservice is gemaakt van peulvruchten en groenten, is 100% plantaardig, glutenvrij en vegan. Een geweldige vervanger voor koolhydraten en hoog in proteïne. Een puur product dat past in de huidige plantaardige trend. Voor Pépites selecteert Bonduelle de beste peulvruchten en groenten en maalt deze tot een glutenvrije groentemeel. Met toevoeging van water ontstaat een groentedeeg, waarvan per soort verschillende vormen/korrels worden gemaakt en gedroogd. Zo krijg je groente en peulvruchten in een nieuwe structuur op het bord die veelzijdig zijn in gebruik. Pépites is gemakkelijk in de mise en place en zowel warm als koud te gebruiken in bijvoorbeeld een salade, springrolls, risotto, sushi of zelfs desserts.

We’re Smart World

We’re Smart World brengt mensen en bedrijven samen die gezond, ecologisch en duurzaam bezig zijn. Niet alleen binnen voedingsbedrijven, maar ook in andere sectoren. Het doel is om van elkaar te leren en elkaar versterken om zo onze maatschappij te laten evolueren naar slimmere oplossingen voor ons lichaam, de natuur en de wereld. Projecten als ‘De Week van Groenten en Fruit”, de wedstrijd ‘Beste groenterestaurant’, acties als ‘The Vegetables Chef’ en ‘We’re Smart Green Guide’ zijn projecten die daaraan bijdragen. Samen met de awards die elk jaar worden uitgereikt, creëerde We’re Smart World de Green Guide: een online gids met daarin de beste groenterestaurants ter wereld. In deze gids staan meer dan vijfhonderd chefs die groenten een hoofdrol geven. De gids volgt zowel de actualiteiten in de culinaire groentewereld als in de nutritionele wereld.

Over Bonduelle Foodservice

De chef van nu heeft dagelijks te maken met uitdagingen in de keuken. Denk aan personele bezetting, steeds hoger wordende verwachtingen van gasten en voedselverspilling. Bonduelle Foodservice ondersteunt hen door het bieden van hoogwaardige producten die helpen beter met deze uitdagingen om te gaan. Door zelf in de professionele keuken mee te kijken en in gesprek te gaan met de chef kent Bonduelle Foodservice de behoeftes. Dit geeft inzichten die ze gebruiken om hun producten zo goed mogelijk aan te passen aan de wensen van de eindgebruiker. Met 160 jaar ervaring op het land is Bonduelle Foodservice een specialist in het verbouwen van plantaardige voeding. Hoge voedingswaarden en een hechte samenwerking met hun partners, de boeren op het land, staan hierbij altijd voorop.