VISwijzer

0

De Good Fish Foundation is een onafhankelijke milieuorganisatie zonder winstoogmerk. De stichting stelt zich ten doel de transitie naar een duurzame en verantwoorde visserij en visteelt te bevorderen door de vraag naar goede vis te vergroten en consument en ondernemer te ondersteunen bij een verantwoorde keuze.

Ook worden nieuwe thema’s zoals illegaal gevangen vis, sociale omstandigheden en traceerbaarheid door ons behandeld. De stichting richt zich primair op de visaanvoer, verwerking, consumenten, handel en overheid in Nederland en Europa.

Good Fish Foundation heeft in november 2014 de VISwijzer overgenomen van Stichting De Noordzee. De VISwijzer is een initiatief van Good Fish Foundation, Stichting De Noordzee en het Wereld Natuur Fonds. In 2014 heeft milieuorganisatie Good Fish Foundation de VISwijzer in het beheer. Good Fish Foundation beoordeelt vissen, schaal- en schelpdieren die in Nederland en België te koop zijn op duurzaamheid en plaatst dit in de VISwijzer. Zij hebben in de VISwijzer een groene, oranje of rode kleur gekregen. Ook is er een aparte categorie voor visproducten met het MSC of ASC-keurmerk en bijvangstvis. Vis met een groene beoordeling is Goede Vis.

In de database achter de VISwijzer staan duizenden visbeoordelingen, op de website goedevis.nl en in de VISwijzer app wordt hiervan een selectie getoond. Commerciële organisaties die willen werken met de VISwijzer kleuren, laten het assortiment controleren door Good Fish Foundation en zijn in het bezit van een VISwijzerlicentie. De VISwijzer is ook als app beschikbaar voor iPhone en Android en online te vinden op www.goedevis.nl.

Meer weten? Klik dan hier voor meer informatie of neem nu direct contact op.