Van Gils Sweet Creations

0

Van Gils is gespecialiseerd in het maken van overheerlijke, creatieve Bavaroise, Mousse en Ijs nagerechten

Het begon allemaal in 1974 in de garage van melkboer Staf Van Gils en zijn vrouw Roosje. Met een kleine ijsmachine bereidde hij na zijn melkronde roomijs op ambachtelijke wijze. Niet veel later ruilde hij zijn melkwagen in voor een diepvrieswagen. Al gauw werd Staf met zijn bedrijf IJsklokje een begrip in de Belgische Kempen en de provincie Antwerpen. Het heerlijke ijs van IJsklokje dat nog steeds, zij het nu machinaal, wordt bereid in Weelde, was populair bij vele huisgezinnen. De huis-aan-huisformule bleek zo’n groot succes dat er steeds meer wagens van het IJsklokje de weg opgingen.

In de kalme wintermaanden ging Staf naar Nederland. In eerste instantie naar bevriende home service bedrijven. Na een tijdje (1985) kwam hij in contact met de grootverbruikersmarkt en werd ons bekende Mousse Dessert ontwikkeld. Rond de jaren 90 ontwikkelde hij het suikervrije ijs en riep hij gelijk een nieuw merk in het leven: “Van Gils Creaties”. De bewerking van de markten werd duidelijk gescheiden in enerzijds de Home Service markt (IJsklokje) en de Foodservice markt (Van Gils Creaties).

Sinds 2013 heeft het bedrijf één nieuwe vlag die de lading dekt: Van Gils. De toevoeging ‘Creaties’ werd vervangen door het meer internationale ‘Sweet Creations’. Het bedrijf is immers ook actief in het buitenland, zowel in de foodservice, als in de retailmarkt.

Klik hier voor meer informatie en neem direct contact op

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Oeps! Reactie vergeten in te vullen?
Vul hier aub je naam in