The Dutch Weed Burger

0

Over onze missie, waarom de toekomst plant-based is en zeewier ons daarbij gaat helpen, over duurzaam ondernemen, onze rol in de Green Protein Alliance, wie wij zelf eigenlijk zijn, lezingen en meer.

Ons eten

Wij serveren het beste dat het plantaardige koninkrijk te bieden heeft. Al onze gerechten zijn volledig plant-powered en verrijkt met zeewier en micro-algen van onder andere zeewierboerderij Zeewaar in de Oosterschelde.

Chefs

Heb jij een eigen restaurant of ben je chef en wil je onze producten ook op de menukaart? Of misschien word je enthousiaster van de belofte aan een zilte, crunchy vegan kibbeling? Dat kan: wij leveren onze Dutch Weed Burger, in combinatie met de algengroene Weed Bun en frisse Weed Sauce, en onze Sea Nuggets aan restaurants in binnen- en buitenland. We inspireren je graag om de meest grandioze culinaire kunstwerken te maken met onze producten, zo lang het maar plantaardig blijft. Zo serveert elk restaurant onze burger of nuggets met een eigen twist! Geef de Weed Burger bijvoorbeeld een paar kleurrijke toppings, zoals avocado, kiemen, augurk, tomaat, en wat mooie bladgroente. En de Sea Nuggets serveer je niet alleen met de Weed Sauce dip als een lekkere borrelhap, maar ook op een Weed Bun, met friet als Wish ’n Chips of aan een skewer op de BBQ!

Onze missie

We organiseren een muiterij in de fastfoodindustrie om het bedrijfsleven, de politiek, NGO’s, boeren en consumenten te laten zien dat er mogelijkheden aan de horizon liggen waar de natuur, de dieren én de mens baat bij hebben. The Dutch Weed Burger versnelt deze beweging wereldwijd. Changing the way we eat, one bite at a time!

De groene eitwittransitie 

Dutch Weed Burger co-founder Mark is naast zijn rol hier als CEO en secretaris in het bestuur van Animal Rights ook bestuurslid bij de Green Protein Alliance: een brede maatschappelijke beweging die de eiwittransitie versnelt. Deze groep supermarkten, fabrikanten, wetenschappers, NGO’s, overheidsinstellingen en zelfs ‘onze’ zeewierboerderij Zeewaar werkt hard aan de overgang naar een samenleving die voor haar eiwitvoorziening en consumptie voornamelijk afhankelijk is van duurzame, plantaardige bronnen. Niet langer van dierlijke bronnen.

Het korte termijndoel? Naar een verhouding van 50-50 in 2025, zoals beschreven in het Green Protein Growth Plan. Wij delen een visie: een duurzamer voedselsysteem waar plantaardige eiwitten de logische keuze zijn. Met steun van overheden en kennispartners zet de GPA zich in om de consumentenvraag naar plantaardige eiwitten te vergroten.

Klik hier voor meer informatie en neem direct contact op

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Oeps! Reactie vergeten in te vullen?
Vul hier aub je naam in