Straw by Straw

0

Onze rietjes zijn 100% natuurlijk, dus zónder plastic of andere toegevoegde middelen. Ze zijn gemaakt van gedroogde graanstengels, een argrarisch restproduct (dus GEEN bamboe).

Waarom we dit doen: Hoezo zijn een heleboel wegwerpproducten (producten die je na een keer gebruik weer weggooit) gemaakt van plastic? Dat kan toch een stuk duurzamer?! Als er ieder jaar na de graanoogst, stengels overblijvendie we prima kunnen gebruiken ter vervanging van plastic rietjes, dan zouden we toch eigenlijk geen plastic rietjes meer moeten gebruiken? Wij zetten ons in voor een gezonde en eerlijke planeet mét extra aandacht voor onze oceanen. Een serieuze boodschap aan de wereld, maar met een knipoog. Geen geitenwollensokken gedoe, maar noodzakelijk en vooral toegankelijk voor iedereen.

De meest milieuvriendelijke rietjes

Er zijn vele alternatieven voor plastic rietjes zoals rietjes gemaakt van maïszetmeel, aardappelzetmeel, papier, suikerriet maar ook PLA. Waarom zijn onze oogst rietjes meer milieuvriendelijker dan de andere opties? De rietjes worden niet machinaal geproduceerd maar groeien al op deze wijze in de natuur. Ze zijn hol aan de binnenkant, stevig van structuur en daardoor perfect als drinkrietje. Zo zetten we een argrarisch restproduct in in de strijd tegen plastic!

Klik hier voor meer informatie en neem direct contact op

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Oeps! Reactie vergeten in te vullen?
Vul hier aub je naam in