GRO-Together

0

Als natie van koffieliefhebbers produceren wij Nederlanders bergen koffiedik. Afval? Niet in de ogen van GRO. Wij gebruiken dit organisch restmateriaal als voedingsbodem voor het telen van oesterzwammen. Met dit circulaire model geeft GRO antwoord op de vraag hoe je meer voedsel produceert voor meer mensen met een hogere voedingswaarde op een duurzame basis. GRO is daarmee hét voorbeeld van een innovatief en duurzaam agri-bedrijf dat naadloos past in de landbouw van de toekomst. Wist je dat je maar 14 liter water nodig voor 1 kg oesterzwammen? Voor 1 kg vlees is dat dus 15.000 liter water.

In de praktijk betekent het dat GRO koffiedik ophaalt bij horeca, catering en retail om er vervolgens oesterzwammen mee te kweken. De oesterzwammen worden gebruikt als versproduct óf voor eigen gebruik van GRO’s producten. De cirkel is op deze manier rond, onder het motto: Don’t waste if you can turn it into taste. Het uiteindelijke doel is om het grote publiek aan een meer plantaardig eetpatroon te helpen en de kracht van het circulaire proces te benadrukken.

Oesterzwammen: al duizenden jaren spectaculair circulair

Oesterzwammen zijn paddenstoelen en deze grondtovenaars hergebruiken alles wat de natuur in de seizoenen achterlaat. Daarmee zijn ze al duizenden jaren het voorbeeld van een circulair organisme. Ze groeien heel snel op een prachtig ondergronds netwerk van mycelium dat ook wel de longen van de aarde genoemd wordt en als voedingsproduct zijn ze calorie- en vetarm, rijk aan mineralen en vitaminen en een bron van vezels. Bovendien staan ze bekend als ware smaakmakers in de keuken. De vlezige structuur van oesterzwammen maakt het tot een geschikt alternatief voor vlees. De door GRO met koffiedik gekweekte oesterzwammen worden niet alleen als versproduct gebruikt, maar worden ook verwerkt in producten van GRO. Zoals ragout voor kroketten en bitterballen, voor de oesterzwamburger (100% vegetarisch), voor de Blended Burger® en Krupi chips. Alle producten van GRO zijn ontwikkeld samen met Nederlandse top-chefs.

Overstap naar plantaardige proteïnen – Blended Burger ®

Al jaren is bekend dat de huidige consumptie van vlees niet houdbaar is in de toekomst. Er ligt nóg meer nadruk op impact voor mens en natuur bij de productie van voedsel. Gezondheid en duurzaamheid zijn de leidraad in het nieuwe koken waarbij de roep om minder vlees te eten i.v.m. milieu en gezondheid (vlees-foodprint) steeds meer wordt benadrukt. De Blended Burger® van GRO draagt hieraan bij: het halveert de vleesconsumptie én doet geen afbreuk aan de beleving en smaak van vlees. Daarnaast maakt het de overstap naar het eten van groenten gemakkelijker. Samen met culinair expert en top-chef, Jean Beddington, heeft GRO een recept ontwikkeld voor een vooral lekkere hamburger met plantaardige proteïnen en dierlijke eiwitten. De Blended Burger® bestaat voor 50% uit oesterzwammen en voor de overige 50% uit rundvlees en kruiden. De burger bevat géén additieven, zoals smaakversterkers en e-nummers. De oesterzwammen zorgen ervoor dat de hamburger aanzienlijk minder calorieën en vet bevat dan een reguliere (rund)vleesburger. Kortom, Blend is the trend®!

Klik hier voor meer informatie en neem direct contact op

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Oeps! Reactie vergeten in te vullen?
Vul hier aub je naam in