Fruitbedrijf van Appeven

0

In 1999 begonnen Jos en Elly van Appeven met het zelf maken van sap. Vanaf 2000 zijn de sappen van Van Appeven uitgegroeid tot een begrip en is het persen van sap de belangrijkste pijler onder het bedrijf. En het einde is nog niet in zicht: vanwege de toenemende vraag én omdat de volgende generatie staat te trappelen, oriënteert Van Appeven zich op verdere groeimogelijkheden.

Het eerste idee van de ondernemer uit Herten was om appelwijnen te gaan maken, aangezien hier nog weinig aanbod in was. “Uiteindelijk hebben we ons toegelegd op het maken van sappen, omdat het sap van onze eigen appels heel goed bleek te smaken. In eerste instantie focusten we op versgeperst sap, maar de consument van vandaag wil een product dat langer houdbaar is. Daarom zijn we het sap gaan pasteuriseren, waardoor dit nu na verwerking twee jaar houdbaar is. Verder zijn onze sappen zonder enige toevoeging van extra suikers en conserveringsmiddelen en is iedere persing uniek. Dit resulteert in verschillen in smaak en kleur, maar dat is inherent aan een natuurproduct.  Om toch bepaalde smaakgaranties te kunnen afgeven, stellen we wel eisen aan de brixwaarde en aan de zoet-zuurverhouding van een partij appels. We verwerken een breed scala aan rassen tot sap.”

Van Appeven investeerde al vrij snel in professionele apparatuur voor het maken van sap, waaronder een pers, pasteuriseerders, tanks, afvullers, et cetera. “Dit was een forse investering. Als ik iets doe, wil ik het goed doen. Daarbij: ik geloofde erin en willen er dan meer dan honderd procent voor gaan!”

Klik hier voor meer informatie en neem direct contact op