Biokaas Kinderdijk

0

Tientallen jaren geleden is op de huidige bedrijfslokatie aan de Molenkade een veehouderij gestart door de familie Van den Haspel. Naast de agrarische activiteiten heeft mevrouw Annigje van den Haspel (1916-2015) hier tot op hoge leeftijd ambachtelijk kaas gemaakt.

Wij zijn reeds tientallen jaren bezig met biologisch kaasmaken. De karakteristieke smaak, veroorzaakt door een recept wat sinds de jaren 90 is vervolmaakt, heeft ervoor gezorgd dat reeds diverse prijzen zijn gewonnen tijdens onafhankelijke kaaskeuringen. We zijn ook continu bezig om nieuwe kaassmaken te bedenken en in praktijk uit te proberen, al blijft de oude vertrouwde Goudse kaas natuurlijk altijd de basis. Kwaliteit en flexibiliteit blijven onze kracht.

Sinds 2011 hebben wij ons oude onderkomen, waarbij de koeienschuur gedeeld werd met de kaasmakerij verruild voor een nieuw onderkomen wat direkt naast de oude lokatie is gebouwd. Het heeft wat voeten in aarde gehad maar we zijn inmiddels langere tijd operationeel en hebben bewezen dezelfde smaak en kwaliteit als in de oude situatie te kunnen waarborgen. Iets waar we zelf erg blij mee en trots op zijn want het is toch een combinatie van oude en nieuwe technologiën voor wat betreft het productieproces. De basisprocessen zijn hetzelfde, alleen hebben we ervoor gezorgd dat de lichamelijke taken zoveel mogelijk verlicht zijn.

Zo is er bijvoorbeeld een wrongelinstallatie gekomen waardoor we de wrongel voor de 5 en 12 kilo kazen niet meer gebogen met de hand uit de tobbes hoeven te halen maar rechtopstaand in de kaasvaten kunnen doen. Wrongel voor de 500 gram en 1 kg kaasjes wordt nog wel handmatig uit de tobbes gehaald. (Meer uitleg over de diverse kaastermen wordt gegeven in het onderdeel “Kaasmaken”.) Een ander lichamelijk voordeel is ons inpandige pakhuis. Waar we voorheen onze kazen extern op ons terrein moesten opslaan en dus veel logistieke bewegingen moesten maken, kunnen we dit tegenwoordig centraal in ons pakhuis doen. Naast de logistiek komt dit ook de kwaliteit ten goede aangezien naast de temperatuur ook de luchtvochtigheid tot in detail geregeld kan worden waardoor het rijpingsproces beter gecontroleerd wordt.

Naast onze leveringen aan bedrijfspartners leveren we ook aan particulieren. Kom eens langs om kennis te maken, of vraag ons om een verkooppunt.

Klik hier voor meer informatie en neem direct contact op

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Oeps! Reactie vergeten in te vullen?
Vul hier aub je naam in