Barry Callebaut

0

De familie Callebaut leidde generatie op generatie een succesvolle bierbrouwerij in België. Octaaf Callebaut brouwde er mooie Belgische bieren, maar koesterde daarnaast een voorliefde voor zoete lekkernijen. De kunst van het chocolade maken leerde hij in Parijs. In een klein atelier naast de familiebrouwerij verfijnde hij vervolgens zijn eigen receptuur, dat meer dan een eeuw later nog steeds Callebaut’s meest gewaardeerde chocolade is. Alle chocolades dragen het kwaliteitslabel Finest Belgian Chocolate; ze worden stuk voor stuk met duurzame cacaobonen en heel veel passie gemaakt in België.

Allround of met bijzonder smaakprofiel: aan jou de keuze! 

De pure (811), melk- (823) en witte (W2) basischocolade van Callebaut vormen een mooi assortiment met toegankelijke allround smaken. Eigenlijk zou elke keuken met een zoete kant deze drie hero’s op de plank moeten hebben staan. Ze zijn wereldwijd de populairste en meest verkochte chocolades onder chefs, patissiers, bakkers en chocolatiers. Anders is de origine chocolade. Deze unieke range kent bijzondere smaken, die de unieke bodem, het klimaat en de omgeving waar de cacaobonen groeien weerspiegelen. Je kunt het vergelijken met de bijzondere smaakprofielen van wijn, welke afkomstig zijn van verschillende wijngaarden in variërende landen. De afkomst van de cacaoboon zorgt voor de aardse, bloemige, fruitige of juist kruidige toetsen. Beide assortimenten zijn te gebruiken voor allerlei verwerkingen en recepturen.

Chocolade is hot

En tegenwoordig in iedere keuken terug te vinden. Wil je jouw desserts, gebak, luxe patisserie, ijs of échte warme chocolademelk naar een hoger niveau tillen? Callebaut chocolade voegt een volle, romige smaak toe aan je recepturen, doordat wij als enige chocolademaker ter wereld de cacaoboon nog in zijn volledige schil roosteren.

Om te bepalen welke chocolade het meest geschikt is voor jouw recept kijk je allereerst naar het smaakprofiel van je creatie. Heb je een bittere, zoete of juist fruitige chocolade nodig? Moet de chocolade de boventoon voeren in jouw recept of is het juist een ondersteunend ingrediënt? De basischocolades zijn breed toepasbaar in allerlei recepturen, terwijl de origine chocolade juist een inspiratiebron vormt voor chefs die graag onderscheidende smaken gebruiken. Daarnaast verschillen de chocolades in vloeibaarheid, textuur en dus in toepassingsmogelijkheden. Heb je wat hulp nodig? Op callebaut.nl vind je alle smaakprofielen en toepassingsmogelijkheden op een rij!

Chocolade op de menukaart

Uit onderzoek van Callebaut blijkt dat twee derde van de Nederlanders bij een restaurantbezoek een dessert bestelt. 60 procent verkiest daarbij een chocolade dessert boven een dessert zonder chocolade. Sterker nog, maar liefst één op de vier respondenten zegt het dessert over te slaan als er geen chocolade dessert op de menukaart staat. Ton Jongejan, Callebaut Chef : “Veel horeca-chefs maken gebruik van kant-en-klare (diepgevroren) desserts of mixen. Deze desserts kun je een persoonlijke, eigentijdse touch geven door zelfgemaakte chocoladecomponenten toe te voegen zoals een chocolademousse, saus, crumble of brownie. Dat is niet te technisch, kost weinig tijd en zo serveer je toch iets bijzonders. Maak bijvoorbeeld in een handomdraai een chocoladesaus van 55 of 70% cacao, in plaats van een kant-en-klare saus die vooral uit suiker bestaat. De extra pure chocolade geeft bijvoorbeeld een zoete Dame Blanche een uitgesproken karakter. Op deze manier kun je op een heel gemakkelijke en onderscheidende wijze toch de favoriete chocoladeklassiekers serveren.” De Dame Blanche, Chocolademousse en Brownie blijven namelijk de meest bestelde chocolade desserts in de horeca, volgt uit het Consumenten Onderzoek van Barry Callebaut (2017).

Mona Lisa

Callebaut’s decoratiezusje is ”Mona Lisa”. Mona Lisa biedt chefs, patissiers en bakkers inspirerende decoraties die zijn ontwikkeld om vorm, kleur, textuur en smaak toe te voegen aan desserts, gebak & patisserie. Het is een prikkelende collectie die de zintuigen stimuleert. Van populaire klassiekers tot vernieuwende kunstwerkjes en van kant-en-klare decoraties tot tools om je eigen decoraties te maken.

Duurzame chocolade

Omdat kwaliteit altijd voorop staat gebruiken we alleen de beste, 100% duurzame, Belgische chocolade voor onze Mona Lisa decoraties. Ons verhaal begint bij de bron, met steun voor de plaatselijke cacaoboeren in West-Afrika. Van elke decoratie die je koopt, wordt een deel opnieuw geïnvesteerd in  de opleiding van de boeren en gemeenschapsprojecten.

Chocolizer App of een cursus in onze Chocolate Academy?

Heb je moeite bij het selecteren van jouw perfecte chocolade? De Chocolizer App helpt chefs om de gewenste chocolade te kiezen op basis van smaak- en foodparing. De App is te downloaden in de App store. Veel plezier met jouw ontdekkingsreis naar de mooiste Belgische chocolades!

Klik hier voor meer informatie en neem direct contact op

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Oeps! Reactie vergeten in te vullen?
Vul hier aub je naam in