Bakkerij Carl Siegert

0

Bakkerij Carl Siegert is een geschiedenis van zes generaties bakkers en molenaars. Elke generatie heeft zijn traditie doorgegeven aan de volgende. Inspiratie, innovatie en ambacht staan centraal in de Harmelense bakkerij. Wij bouwen voort op onze familietradities en vernieuwen altijd. Duurzaamheid is daarbij vanzelfsprekend. Het graan voor onze voornamelijk biologische desembroodspecialiteiten groeit zoveel mogelijk in Nederland. Het wordt op Hollandse windmolens gemalen. Wij richten ons volledig op de Horeca en dragen sinds 1991 het predicaat Hofleverancier. Daar zijn we trots op.

Eigen Desem

Bij Carl Siegert hebben wij een eigen desemcultuur ontwikkeld op basis van rogge. Dat zorgt voor een unieke en karaktervolle smaak. Een desemstarter ontstaat door een fermentatieproces en wordt vervolgens jarenlang dagelijks gevoed. Desem geeft het brood veel smaak en heeft lange rijstijden van 15 tot wel meer dan 20 uur. Dit zorgt voor een malsere kruim en langere houdbaarheid. Gist is iets neutraler van smaak en maakt het brood luchtiger. Daarom zoeken onze ambachtelijke bakkers steeds weer naar de perfecte verhouding per broodspecialiteit.

Biologisch Graan van eigen bodem

Ons biologisch graan halen wij zoveel mogelijk uit onze eigen achtertuin. Wij verwerken hoofdzakelijk het tarweras Lavett maar ook Lennox, Julius en Kelvin. Deze biologische tarwesoorten groeien voornamelijk in Flevoland.

Siegertmeel

George van De Vier Winden in Vragender en Kees van Molen ’t Lam in Woudsend zijn onze trouwe molenaars. Ze malen ons biologisch meel op authentieke maalstenen. Siegertmeel is een vijfgranenmeel van volkoren tarwe, rogge, haver, spelt en mais dat wij op karaktervolle smaak hebben geselecteerd. Wij verwerken dit mee in een groot deel van onze broodspecialiteiten.

Klik hier voor meer informatie en neem direct contact op

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Oeps! Reactie vergeten in te vullen?
Vul hier aub je naam in