22 t/m 25 augustus 2019 – ’t Preuvenemint in Maastricht

0

’t Preuvenemint is het grootste eetfestijn van Nederland, dat al sinds 1981 ieder jaar in de laatste week van augustus wordt georganiseerd op het Vrijthof in Maastricht. De naam Preuvenemint is een samenvoeging van de Maastrichtse woorden ‘preuve’ (proeven) en ‘evenemint’ (evenement). Het doel van het evenement is om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. ’t Preuvenemint trekt ieder jaar meer dan 100.000 bezoekers.

Het evenement is vrij toegankelijk voor het publiek. Op het evenement kan betaald worden met de PreuveneCard; een betaalkaart die verkrijgbaar is bij de kassa’s op het plein. Tot een week voor het evenement kan de PreuveneCard ook online besteld worden.

Ongeveer dertig deelnemers – bestaande uit restaurants, cateraars en derden – bieden tijdens ’t Preuvenemint de mogelijkheid tot het ‘preuven’ van verschillende soorten producten. Het gaat hierbij dan om alledaagse producten als saté en stokbroodjes tot een prachtig aanbod van exclusieve gerechten, zoals bijvoorbeeld tonijn, kreeft en exotische lekkernijen. Ook worden er mooie wijnen en een uitstekend verzorgd glas bier geschonken. Tussen de stands van de restaurateurs zijn er een aantal ‘biertenten’ waar het publiek drank kan bestellen. Deze biertenten worden veelal bemensd door leden van Maastrichtse verenigingen. Ook kunnen bezoekers genieten van een goedgevuld muziekprogramma, op het hoofdpodium op het Vrijthof en op zondag is de populaire kindermiddag.

Meer weten? Bekijk dan hier de website van dit event

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Oeps! Reactie vergeten in te vullen?
Vul hier aub je naam in